Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2014. aastal laekus Tartu linna eelarvesse 99 protsenti tuludest (2015-01-14 10:00:37)

Eelmisel aastal laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 126,0 miljonit eurot, mis moodustab 99% tulude eelarvest.

Abilinnapea Kajar Lemberi sõnul oli 2014. a suhteliselt edukas finantsaasta: "Mitmete finantsnäitajate poolest jõudis Tartu just eelmisel aastal ette majanduskriisi eelsest tipptasemest. Aasta esimesel poolel oli majanduskasv Eestis arvatust tagasihoidlikum, kuid viimastel kvartalitel oli tulude laekumine Tartus oodatust parem, mis muuhulgas võimaldas vastu võtta ka positiivse lisaeelarve".

2015. a prognoosides soovitab Lember olla siiski ettevaatlik. "Maailmamajanduse kasvuprognoosi on kohendatud allapoole. Tartu ja Eesti jaoks on oluline eelkõige euroala majanduskasv, kuid euroalas säilivad endiselt mitmed ohud. Oluline on reaalse ja potentsiaalse kasvu tagamine. Selleks on vajalik kasvu toetav monetaar- ja fiskaalpoliitika, kusjuures viimase puhul on oluline leida õige tasakaal majandust turgutava fiskaalse stimuleerimise ning pikemaajalise fiskaalse jätkusuutlikkuse kindlustamise vahel,"lisas Lember.

Põhitegevuse tulusid laekus 109,3 miljonit eurot ehk 101% eelarvest. Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mis moodustab üle poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 57,4 miljonit eurot ehk 102% eelarvest. Maksutulusid kokku laekus 59,0 miljonit eurot ehk 102% eelarvest. Maamaksu laekus 0,7 miljonit eurot ja kohalikest maksudest (reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks, parkimistasu) saadi kokku 0,9 miljonit eurot. Toetusi põhitegevuseks laekus 34,0 miljonit eurot (põhiliselt riigieelarvest tasandus- ja toetusfondist) ehk 100% eelarvest. Kaupade ja teenuste müügist laekus 15,6 miljonit eurot ehk 103% eelarvest.

Põhitegevuse kulud olid 99,8 miljonit eurot ehk 96% eelarvest. Suurimad väljaminekud (üle poole põhitegevuse kuludest) on olnud hariduse valdkonnas. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulude ja põhitegevuse kulude vahe oli 9,5 miljonit eurot.

Investeeriti 24,4 miljonit eurot ehk 85% eelarvest. Enamus investeeringutest - 13,3 miljoni euro ulatuses - on tehtud EL struktuurifondide ja muude toetuste eest. 12,6 miljonit eurot on läinud Tartu idapoolse ringtee ehituseks. Hariduse valdkonda on investeeritud 4,5 miljonit eurot, millest suurima osa moodustab Nooruse 9 koolihoone.

2014. aasta tulud olid 1,8 miljonit eurot suuremad kui kulud. 31. detsembri seisuga oli linna raha jääk 8,3 miljonit eurot.

Tartu linn tasus eelmisel aastal laenukohustusi 8,8 miljonit eurot ning laenas võlakirjade emiteerimise teel 10,1 miljonit eurot. Aasta jooksul kasvasid linna laenukohustused seega 1,3 miljonit eurot, moodustades aasta lõpuks 52,2 miljonit eurot. Laenukohustused moodustavad linna põhitegevuse tuludest 48%.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 14.01.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.