Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teraviljatööstuste ekspordimahud on suurenenud (2014-12-30 18:33:50)

Eesti teraviljatööstused eksportisid tänavu üheksa kuuga 61,8 miljoni euro eest, mida oli 55,2% enam kui eelmisel aastal samal ajal, selgub Põllumajandusministeeriumi koostatud teravilja töötleva tööstuse 2014. aasta 9 kuu ülevaatest.

"Ettevõtete edu välisturgudel on lubanud kasvatada teraviljatööstuste toodangumahte ja müügitulu ligi kümnendiku võrra," ütles Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand.

Teravilja töötleva tööstuse (so taimse õli, jahu, pagaritoodete ja loomasööda tootjad) müügitulu oli tänavu esimese kolme kvartali peale kokku 299,6 miljonit eurot, mis on 10,7% rohkem kui mullu samal perioodil.

"Teraviljatööstuses oli kasv kiirem kui toiduainetööstuses keskmiselt. Ettevõtted suutsid suurendada efektiivsust ja kasvatada müügitulu kuludest kiiremini. See suurendas teraviljatööstuse kasumit võrreldes eelmise aasta esimese kolme kvartaliga ligi poolteist korda," lisas Kand. Teraviljatööstuste kogukasum oli üheksa kuu peale kokku 20,5 miljonit eurot (eelmise aasta samal perioodil 13,6 miljonit eurot). Kogukasumis oli kõige suurem osakaal pagaritööstustel - 39,8%.

Teravilja töötleva tööstusega tööstuse toodang moodustas 2014. aasta üheksa kuuga 17,5% toiduainetööstuse toodangust. Statistikaameti andmetel tegeles Eestis teraviljatöötlemisega 179 ettevõtet, kus töötas kokku 3072 inimest.

Teravilja töötleva tööstuse III kvartali ülevaate leiab http://www.agri.ee/sites/default/files/elfinder/article_files/
teraviljatoostus-ylevaade-2014-03-mk.pdf


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.