Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuest aastast saab relvaloaga seotud toiminguid teha PPA teenindustes (2014-12-29 11:43:05)


1. jaanuarist saab relvaloaga seotud toimingud teha kõigis PPA teenindustes ning enam ei pea loa taotlemiseks ega vahetamiseks arvestama lühikese vastuvõtuajaga prefektuuris või jaoskonnas.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Sven Põierpaasi sõnul teeb muudatus relvalubadega seotud toimingud inimestele mugavamaks. "Laieneb nende kohtade arv, kus inimesed saavad luba taotleda või vahetada. Lisaks on võimalik kasutada interenetipõhist teeninduses aja broneerimise süsteemi, mis vähendab inimeste ooteaega," rääkis Põierpaas.

Uuest aastast saavad PPA teenindussaalides relvalubade esmataotlusi ja olemasolevate lubade vahetamise või pikendamise taotlusi esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud. Taotletud loa saab samuti kätte teenindussaalist. Praegu saab loataotlust esitada vaid kahel päeval nädalas elukohajärgses või ettevõtte registreerimisjärgses politseijaoskonnas lubadeametniku vastuvõtu aegadel.

Olulisim muutus lisaks teeninduskohale on see, et relva registreerimisel ja relvaloa vahetusel ei pea relvaomanik relva teenindussaali kaasa võtma ning klienditeenindajale esitama. Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil. Vajadusel külastab relvaomanikku relvahoiukohas piirkonnapolitseinik või kontrollitakse Eestisse imporditud relvade andmeid juba relvakauplustes.

Erandina tuleb tulirelva piiriüleseks liikumiseks nõutava eelloa, loa või eriloa taotlemiseks pöörduda elektronposti teel politseiasutusse või vahetult lubadeametniku poole. Neid taotlusi teenindussaalid esialgu vastu ei võta. Samuti tuleb prefektuuri lubadeametniku poole pöörduda relva võõrandamiseks politseiasutuses.

Relvaloa taotlustele lisatavate dokumentide loetelus muutusi ei ole. Harju maakonnas saab uuest aastast taotlusi esitada kolmes Tallinna teenindussaalis ning taotletud lube väljastatakse neljas teeninduskohas. Lõuna-Eestis lisanduvad tänastele taotluste vastuvõtmise kohtadele veel kaks teenindust - Otepääl ja Elvas.

Eestis on ligi 27 500 relvaomanikku.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 29.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.