Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei soovib turvalisi jõulupühi (2014-12-24 02:02:22)


Politsei soovib kõigile rahulikke ja kauneid jõulupühi ning tuletab meelde, et ka pühadeaja autosõidud tehtaks rahulikus ja hoolivas meeleolus.

PPA politseimajor Veiko Kommusaare sõnul on jõupühad politseile enamast rahulikud ent murekoht on pühadeajal tehtavad rohked autosõidud. "Praeguste keeruliste teeoludega tuleb sõitude jaoks varuda piisavalt aega ja säilitada rahulik meel ka ummikutes. "Viis vaba päeva annab piisavalt aega, et liikluses tempo maha võtta. Reavahetused ja möödasõidud paari sekundi võitmiseks ei kaalu üles neid ohtlikke olukordi, mida sellega tekitatakse ning ehk aitab jõulumeeleolu viivitusega seotud pahameelest üle saada," rääkis ta.

"Rahulikud jõulupühad sünnivad meie enda otsustest nii liikluses, avalikes kohtades ning loomulikult ka kodudes," lisas Kommusaar. Tema sõnul on politsei pühadeajal väljas suuremate jõududega, et tagada turvalisus nii liikluses kui teistes avalikes kohtades. Liiklusjärelevalves on suurema tähelepanu all on sõidukijuhtide kainus, kiirusepiirangutest kinni pidamine ning jalakäijate ohutus. Avaliku korra tagamisel pööratakse erilist tähelepanu suurematele avalikele üritustele ja tavapärastele peopaikadele.

Politsei jõulusoovid

Mõistlik liiklemine - jälgida tuleb liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvestada võimalike ohtudega. Eestis ei ole vahemaid, mille puhul kiiruseületamine suurt ajavõitu annaks. Parem on jõuda kohale hiljem, ent ohutult.
Kained juhid - autoroolis olgu kaine juht. Mõistlik on enne kokku leppida, kes seltskonna koju toob ja kui see ei õnnestu, siis tuleb auto maha jätta.
Nähtavad jalakäijad - Autojuhil on lihtsam jalakäijat märgata, kui jalgsi liikleja kannab helkurit ja liigub õigel tee poolel. Sobiv kiirus, mis lubab jalakäija ees ohutult pidama saada, võib päästa elu.
Lahke meel - hädasolijat märgates tuleks julgelt uurida, kas inimesel on abi vaja ning vajadusel helistada kas politsei hädaabinumbril 110 või häirekeskusesse numbril 112.

Turvalised kodud - pikemaks ajaks kodust lahkudes kontrolli üle uksed ja aknad ning ära jäta väärtuslikke esemeid vargale kättesaadavatesse kohtadesse

Rahulikud pühad - arusaamatused, mis lahenevad sõnadega ning ilma vägivallata, peod, mis peetud teistega arvestades ning ennast hoides

Heade soovidega

Politsei- ja Piirivalveamet


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.