Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik suunab trammiliinide rekonstrueerimisse veel 4,1 miljonit eurotoetusi (2014-12-18 14:28:48)

 

Tallinna trammiliinide rekonstrueerimistööde kallinemise katteks suunab Keskkonnaministeerium Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist eelmisest rahastamisperioodist vabanenud vahendite arvelt veel lisaks 4,1 miljonit eurot. Tervikuna on riik Tallinna trammiliikluse uuendamisse investeerinud juba üle 70 miljoni euro.

"Moodne ja säästlik tehnoloogia aitab luua paremat elukeskkonda, millest võidavad korraga inimesed ja loodus. Kuna mõned projektid on osutunud esialgu kavandatust odavamaks ja vabanenud on lisavõimalusi, on meil võimalik Tallinna trammiliikluse parandamiseks veelgi panustada," kommenteeris keskkonnaminister Mati Raidma.

Tänu 3. ja 4. trammiliini uuendamisele saavad Tallinnas sõitma hakata uued keskkonnasõbralikud trammid, tänu millele väheneb trammide sõidust tekkiv vibratsioon ja müra ning CO2 heide.

Keskkonnaminister lisas, et Eesti transpordisektoris tervikuna tuleb rohelise tuleviku nimel veel palju pingutada. "On selge, et kui linnas sõidavad kiired ja vaiksed trammid, eelistatakse ühistransporti autosõidule, mis on kulukas ning koormav keskkonnale. Usun, et selline suurprojekt aitab meid sammu võrra edasi rohelise tuleviku loomisel," lisas keskkonnaminister Mati Raidma.

Projekt on osa eesmärgist tuua kõik Tallinna trammiliinid eelmisest sajandist kaasaega ning pikendada trammiliin lennujaamani. Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse täielikult 11 km rööbasteid, vahetatakse välja ligi 30 km kontaktvõrgu õhuliine ning uuendatakse trammipeatuste ooteplatvormid.

Trammitaristu uuendamise tööd algasid 2014. aasta suvel ning lõppevad järgmise aasta augustis. Projekti esimese osa käigus korrastati Pärnu maanteel olev trammitee, teises osas saavad korda Lasnamäel Majaka tänava trammiteed.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.