Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaharidusleht keskendub jätkusuutliku arengu edendamisele (2014-12-17 11:50:39)


Keskkonnaametil on ilmunud Keskkonnaharidusleht, kus tehakse kokkuvõte UNESCO jätkusuutlikku arengut toetava hariduse kümnendist ning tutvustatakse lähemalt üht Keskkonnakäpa tänavust laureaati, kes peab Remondikohvikut.

"Talvise keskkonnahariduslehe peateemaks on tänavu lõpule jõudnud UNESCO jätkusuutlikku arengut toetava hariduse kümnend. Jaapanis toimunud kõrgetasemelisel konverentsil heideti pilk nii minevikku -mida siis kümne aastaga ära suudeti teha kui ka tulevikku -millised võiksid olla kestliku arengu eesmärgid järgneva 15 aasta jooksul. Peateemaga haakub ka pikem lugu Jaapani koolisüsteemist ning täpsemalt sellest, kuidas seal jätkusuutlikku arengut edendatakse. Kohapealsete oludega käis tutvumas Kersti Sõgel, kes on UNESCO Läänemere projekti tegevuste koordinaator," ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna programmijuht ja Keskkonnahariduslehe koostaja Kristi Palm.

Pikem artikkel on mittetulundusühingust Skeemipesa, kes oli üks tänavusi Keskkonnakäpa laureaate. Skeemipesa Remondikohvik pälvis konkursil Tark tarbija 2014 tiitli keskkonnaharidust pakkuva organisatsiooni kategoorias.

Veel saab lehest lugeda Tartu Ülikooli loodusmuuseumis tegutsevast zooloogiaringist, kellel täitub tänavu juba 20. tegutsemisaasta, omanäolisest Läänemere projektist, mille eesmärgiks on kaasata Läänemere-äärsete riikide kooliõpilased meie ühise mere keskkonnaseisundi uurimisse ja kaitsesse ning samuti SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Keskkonnaministeeriumi poolt välja kuulutatud võistlusest Negavatt.

Keskkonnaharidusleht ilmub kaks korda aastas, sügisel ja kevadel ning see saadetakse otsepostituse teel lasteaedadesse, üldharidus-,kutse- ja kõrgkoolidesse, omavalitsusasutustele, noortekeskustele, raamatukogudele ja keskkonnaharidusega tegelevatele asutustele.

Keskkonnahariduslehe väljaandmist korraldab Keskkonnaamet programmi "Keskkonnahariduse arendamine" kaudu, lehe väljaandmist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: Keskkonnaameti 17.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.