Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kirev jõulueelne nädalavahetus Tartus (2014-12-12 17:25:50)

Eeloleval nädalavahetusel on Tartu täis jõulueelset sagimist: lisaks suurele jõululaadale Raekoja platsil toimub ka mitu pisemat, samuti Tartu Talvine Tantsupidu, puuteotriatlon ja palju muud põnevat.

Vanemuise teatri jõululaat toimub juba täna - reedel, 12. detsembril kell 14-16 suure maja fuajees. Seekordne laat on juba viies. Laadal saavad vanemuislased kaubelda käsit ööga ning omakasvatatud ja -korjatud talvevarudega, avatud on ka laadakohvik, kus pakutakse kuumi jooke ning isevalmistatud pagaritooteid.

Laupäeval, 13. detsembril kell 11-17 toimub Tartu Raekoja platsil ja Küüni tänaval taas jõululaat. Kesklinna on oodata üle 250 kaubitseja, kes pakuvad jõulukingitusteks sobivat käsitööd ja maitsvat toitu jõululauale. Laadal loovad jõulumeelolu lõbusad päkapikud ja alates kella 13.30-st on lapsed oodatud kohtuma muheda jõuluvanaga. Toimub ka puuteotriatlon.

Tavakohaselt peetakse Tartus jõululaada ajal ka talvist tantsupidu, mis sel aastal toimub kuuendat korda. Kell 13 algaval tantsupeol osaleb 19 rahvatantsurühma 253 tantsijaga, kes tantsivad tuntud eesti rahvatantse ja mängivad vanu laulumänge. Tantsupidu lõpetatakse tantsijate ja pealtvaatajate ühises tantsuringis.

19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis (Jaani 16) on tähelepanu keskmes Jaapan. Muuseumis õpetatakse temari-pallide valmistamist ning Tartu ülikooli jaapani keele õpetaja Eri Miyano rä ägib ajast ja ajaarvamisest Jaapanis.

Kell 12-14 toimuva temari-pallide õpitoa läbiviija Jaana Bichele sõnul on temari-tikand jaapani traditsioonilise rahvakunsti osa, mida kasutatakse enamasti mitmevärviliste ja geomeetriliste mustritega pallide kaunistamiseks. Õpitoas osalemine on tasuta, vajalikud töövahendid saavad osalejad kohapeal. Osalemiseks palutakse registreeruda hiljemalt 12. detsembril telefonil 736 1545 või e-postil kadi.kahar-peterson@katarina.ee.

Kell 14.30 kõneleb Eri Miyano näitusel "Kellaaeg - kelle aeg?" aja mõistest Jaapanis. "Kui aeg lendab, võib tunduda nagu mööduks üks tund 15 minutiga. See on pelgalt tunne. Tunnid on tänapäeval võrdselt 60 minutit pikad, kuid Jaapanis oli varem tõesti tund vahel 90, vahel 45 minutit pikk," annab vihje rä ägitavale Eri Miyano.

Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis toimub algusega kell 11 järjekordne põnev eksperimendihommik suurtele ja väikestele teadushuvilistele. Seekord räägitakse robotitest. Saame teada, milline nägi välja esimene robot ja uurime Hullu Teadlase kabinetis asuvat roboti eelkäijat. Katsetame, kas hambaharjast on võimalik robotit teha. Hullu Teadlase eksperimente pääseb uudistama muuseumi tavapäraste piletihindadega.

Pühapäeval, 14. detsembril kell 11.00-15.00 toimub Tartu loodusmajas (Lille 10) traditsiooniline heategevuslik jõululaat. Laada müügitulu läheb loodusmaja uutele elanikele - amadiinidele koduse puuri soetamiseks. Kell 12.00-14.30 oodatakse igas vanuses loodusehuvilisi talvistesse õpitubadesse. Meisterdatakse kuusele kaunistusi, lindudele rasvapalle, mõnusaid küpsiseid, tutvutakse loomade talvenippidega ja lahatakse talveaias piparkooke. Väikelapsi ootab ponisõit loodusmaja pargis.

Mänguasjamuuseumis on avatud jõulutuba ning uus näitus "Tagurpidi jõulud". Jõulutuba on lahti muuseumi lahtioleku päevadel kell 11-16. Näitus "Tagurpidi jõulud" toimub Tartu Mänguasjamuuseumi juubeliaasta "20 aastat armastust" raames ning jääb avatuks jaanuari lõpuni.
 
Allikas: Tartu linnavalitsuse 12.12.2014 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.