Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Padar: piimahinna kujunemine peab olema läbipaistvam (2014-12-11 12:10:15)


Põllumees vajab suuremat läbipaistvust, kuidas kujuneb talle töötlejate poolt makstav piimahind, ütles põllumajandusminister Ivari Padar eile pärastlõunal ministeeriumis kogunenud piimastrateegia 2012-2020 töörühmas.

"Põllumehele on piimatööstused maksnud viimaste kuude jooksul seoses Venemaa impordipiirangutega toorpiima eest järjest madalamat hinda. Samas pole jaekaubanduses piimatoodete hinnad tarbija jaoks oluliselt langenud," ütles põllumajandusminister Ivari Padar. "See võib viidata sellele, et kaubandusketid või ümbertöötlejad on asunud põllumehe keerulist olukorda ära kasutama."

Ministri sõnul on olnud juttu nii jaekaubanduse jõuvõtetest kui ka piimatööstuste poolt tootjatele makstavate piimarahade viibimisest. "Eesti piimasektor vajab oma konkurentsivõime säilitamiseks praegusest suuremat läbipaistvust, eriti hindade kujunemise osas," rääkis Ivari Padar.

Veel tutvustati piimastrateegia 2012-2020 töörühmas Maaelu Edendamise Sihtasutuse võimalusi raskustesse sattunud põllumajandustootjate abistamisel, samuti oli kõne all 2014/2015. aasta piimatootmiskvoodi ületamise vältimise võimalused.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.