Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Padar: Põllumees vajab tugevat partnerlust toidutöötlejatega (2014-12-03 00:41:33)


Eesti lihatootjad peavad Venemaa sanktsioonide taustal kohanema uute turuoludega, kuid vajavad selleks tugevat partnerlust toidutöötlejatega, ütles põllumajandusminister Ivari Padar täna Tartus toimunud konverentsil "Lihafoorum 2014".

"Lihasektor on kohati raskemas olukorras kui piimasektor, sest Venemaa kehtestatud sisseveopiirangud elusloomadele on kestnud juba pikalt. Eelkõige puudutab see neid seakasvatajaid, kes on müünud elussigu," rääkis põllumajandusminister Ivari Padar. "Seepärast maksab riik veel tänavu 2,6 miljonit eurot seakasvatuse eritoetust."

Pikemas plaanis tuleb ministri sõnul lihtsalt uute turuoludega kohaneda. "Tootmine tuleb seada selle järgi, kuidas on turul nõudlust," ütles minister.

Padar ütles, et põllumehe suhted kaubandusettevõtete ja põllumajandussaadusi töötlevate ettevõtetega peavad olema senisest läbipaistvamad. "Sanktsioonide tulemusena tekkinud turumuutuse üleelamiseks on oluline, et toidusektor hoiaks ka sisemiselt kokku. Eesmärk - konkurentsivõimeline Eesti toit - on ju ühine."

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.