Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kutsume tutvuma Eesti esinduslikumate raskeveohobustega (2014-11-28 11:50:39)

Keskkonnaameti ja Eesti Hobusekasvatajate Seltsi eestvedamisel toimub 9. detsembril kultuuripärandi väliseminar, kus saab näha Eesti esinduslikumat raskeveohobuste karja ning arutleda põlistõugude mineviku ja tuleviku üle.

9. detsembril toimub Kiiklas omanäoline väliseminar-õppepäev "Hobusekasvatus ja kasutus Virumaal - traditsioonid ja tänapäev", kus oma ala asjatundjate juhtimisel arutletakse selle üle, kuidas väärtustada kohalikke hobusetõugusid ja edasi kanda traditsioonilist hobutöö kultuuri.

"Eesti hobuse, tori hobuse ja eesti raskeveohobuste roll on olnud teenida oma peremeest, olla kasutuses talu- ja metsatöödel. Aeg on muutnud hobusele antavat tööd ja tänapäeval on hobustest saanud paljuski looduslike puisniitude- või rannakarjamaade hooldajad," ütles Eesti raskeveohobuste kasvatajate seltsi liige ja õppepäeva üks korraldaja Krista Sepp.

Õppepäeval räägitakse hobuste kasutamisest metsatöödel, Mäetaguse valla hobuseakasvatuse ajaloost, tutvustatakse Kivistiku talu edulugu Eesti raskeveohobuste aretamisel Ida-Virumaal ja kõneldakse mitmetel teistel teemadel. Õppepäeva teises pooles minnakse tutvuma Kivistiku talu hobusekasvatusega.

Õppepäev on tasuta, lõunasööki ja kohvipause palutakse toetada 5 euroga.

Väliseminar toimub 9. detsembril Kiikla rahvamajas (Vikerkaare tee 16, Kiikla küla, Mäetaguse vald, Ida-Virumaa) ning Kivistiku talus (Kiikla küla, Mäetaguse vald, Ida - Virumaa).

Seminarile on võimalik sõita bussiga, mis väljub Rakverest Aqua Spa eest kell 9.30 ning Jõhvi kontserdimaja eest kell 10.45.

Seminaril osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.