Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval süüdatakse Tartus esimene advendiküünal (2014-11-28 01:25:43)

Pühapäeval, 30. novembril kell 16 süütavad linnapea Urmas Klaas ja EELK Tartu praostkonna praost Joel Luhamets raekoja platsil esimese advendiküünla ja kuulutavad sellega Tartus jõuluaja avatuks.

Pärast küünla süütamist s üttib jõuluvalgus linna jõulupuul ja raekoja fassaadil. Valgusest ja pühade ootusest laulavad mudilaskoorid, toimuvad töötoad ja Päkapikudisko.

Tartu jõuluaja tegevused keerlevad tänavu ümber raekoja platsile maabunud Jõululodja ja linna jõulupuu. Platsile on kerkinud ka võlumets, kus saab näha elusuuruses metsloomakujusid.

Tavakohaselt süüdatakse jõulupühade eelsetel pühapäevadel kell 16 raekoja platsil advendiküünlad, esinevad Tartu koorid ja laululapsed. Isetegemise rõõmu kutsuvad jõuluootuse t öötubades nautima kümme Tartu linna muuseumi, Tartu Loodusmaja ja Soome Instituut. Tartu Noorte DJ Kool korraldab nädalavahetustel raeplatsil Päkapikudiskosid.
9. detsembril toimub Jaani kirikus suur jõululaulude ühislaulmine ja 13. detsembril segakooride advendikontsert.

Rohkelt tegevust jagub lodjal ja selle ümbruses. Kuni jõuludeni toimuvad lodjal kooli- ja lasteaialastele mõeldud hommikused õuesõppeprogrammid, kus uuritakse talviseid metsapuid ja loomi, meisterdatakse traditsiooniliste puutööriistadega ja tehakse muud põnevat.
Tööpäeva õhtuti ja nädalavahetustel on Jõululodi avatud kõigile. Lisaks erinevatele õuesõppeprogrammidele pakutakse jõululodja soojas trümmis kuuma jooki ja näidatakse filme. Nädalavahetusel toimuvad Jõululodja ümber ka mitmed kontserdid ja etteasted.
Lisaks kultuuriprogrammile tegutseb nädalavahetustel raeplatsil ka jõulukohvik.

Laadamelu saab nautida 5.-7. detsembril Tartu Näituste messikeskuses peetaval jõululaadal ja 13. detsembril raeplatsi suurel jõululaadal.
Kõige tegevusrohkem tõotabki tulla 13. detsember, mil lisaks jõululaadale algab raeplatsil kell 12 puuteotriatlon ja kell 13 Tartu talvine tantsupidu.

Jõululinn Tartu tegevused lõpetab jõulurahu väljakuulutamine 24. detsembril, lodi ja võlumets jäävad platsile kuni 30. detsembrini.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.