Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järgmisest nädalast saab taotleda kalastuskaarte 2015. aastaks (2014-11-27 10:42:16)


Esmaspäeval, 1. detsembril kell 9 algab taas harrastuspüügi kalastuskaartide taotlemine järgmiseks hooajaks.

Kalastuskaarti harrastuspüügile saab taotleda nii elektroonselt kui ka Keskkonnaameti kontorites kohapeal. Kõige hõlpsam on kalastusluba taotleda veebikeskkonnas www.pilet.ee. Ladusaks taotlemiseks on kindlasti vajalik üle kontrollida oma kasutajaprofiilis olevad andmed - e-post ja telefoninumber, nende andmete puudumisel süsteemist lube osta ei saa. "Taotlemisvõimaluste kaalumisel tuleb taotlejail silmas pidada, et süsteem soosib paberivaba taotlemist, mis on lihtsaim ja kiireim viis," ütles Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Jarko Jaadla. Peamine erinevus kahe erineva taotluskanali vahel seisneb selles, et elektroonilises kanalis on kalastuskaartide andmine automatiseeritud ning kohene (sh kaardi eest tasumine), kuid Keskkonnaametist taotlemisel menetleb taotlusi vee-elustiku spetsialist käsitsi.

Kaart on vajalik harrastuspüügil nakkevõrgu ja õngejadaga Peipsi järvistul, Läänemerel ja teistes sisevetes. Samuti vähipüügivahenditega (taotlemine algab 1. juulil), liivi ja kuuritsaga püügil, spinningu ja lendõngega lõhe, meriforelli püüdes ning jõeforelli püügil teatud jõgedes. Neid kalastuskaarte väljastatakse piirarvu vabalt, mis tähendab, et kalastuskaarte on võimalik taotleda aastaringi.

Kaart on vajalik ka Silma ja Endla looduskaitsealadel ning Matsalu rahvuspargis, ka tuleb see osta allveepüügiks Kuremaa ja Saadjärvele.

Kalastuskaarti taotledes tasub tähele panna, et on toimunud muudatus, mis puudutab Peipsi järvistut. Kui varem oli kaartide arv jaotatud nelja maakonna vahel, siis järgmiseks aastaks saab püügiõigusi osta kahele veealale - Peipsi järvele ning Lämmi ja Pihkva järvele. Täpsem limiitide jaotus avaldatakse enne 1. detsembrit www.pilet.ee keskkonnas ning Riigi Teatajas.

Loe kalastuskaardi taotlemise kohta rohkem Keskkonnaministeeriumi kodulehelt: http://www.envir.ee/et/kalastuskaart.

Vaata ka õpetlikku videot elektroonilise kalastuskaardi taotlemisest: https://www.youtube.com/watch?v=TMCHtO194i8&feature=youtu.be.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.