Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Padar selgitas EL uuele põllumajandusvolinikule Balti riikide olukorda (2014-11-11 02:16:46)


Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid arutasid 11. novembril Brüsselis toimunud nõukogul põllumajanduse olukorda ning avaldasid muret seoses Euroopa Komisjoni plaaniga vähendada EL 2015. aasta eelarves põllumajanduse osa.

"Olukorras, kus põllumajandussektor on Venemaa embargo tõttu raskustes, pole mõistlik asuda 2015. aasta eelarvet kärpima, nii et see vähendaks ühise põllumajanduspoliitika raames võimalusi olemaolevale kriisile reageerida," ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Esimest korda EL uue põllumajandusvoliniku Phil Hoganiga kohtunud nõukogu leppis istungil kokku ühispositsioonis, milles soovitakse põllumajanduse osa EL eelarves mitte vähendada. "On arusaadav, et EL tuleva aasta eelarves kokku leppimine on seoses muutunud välispoliitilise olukorraga raskendatud. See aga ei saa olla põhjendus põllumajandussektori probleemide lahendamiseks vajalikku eelarvet vähendamisele," ütles Padar.

Balti riikide ja Soome olukorda selgitati volinik Phil Hoganile ka eraldi kohtumisel Balti riikide ja Soome põllumajandusministritega. "Eesti jaoks on oluline, et Balti riikide ja Soome piimandussektoritele avatakse täiendavad toetusmeetmed Euroopa Liidu tasandil. Hogan kinnitas, et mõistab piiririikide eriolukorda, mille on tekitanud Venemaa embargo EL toidukaupadele," rääkis Padar.
Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt tõstetakse Euroopa Liidu 2015. aasta üldeelarves 448 miljonit eurot põllumajanduse peatüki alt välja. EL toetus kolme Balti riigi ja Soome piimasektorile sõltub aga sellest samast 2015. aasta eelarvest.
 
Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.