Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli aasta teoks kuulutati üliõpilaste korraldatud tudengimess (2014-11-08 01:35:24)


7. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel kuulutati maaülikooli 2014. aasta teoks Eesti Maaülikooli üliõpilaste korraldatud Tudengimess. Aktusel anti üle ka teaduse populariseerimise preemiad, rakendusteaduse auhind, maaülikooli teenetemedalid ning nimetati aasta vilistlane.

"Igal aastal toimub meie ülikoolis midagi, mis on tõeliselt eriline, just seetõttu on aasta teo valimine äärmiselt raske," sõnas auhinna üleandmisel Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen. "Öeldakse, et sädemest tõuseb leek - seekordne aasta tegu on selle tõestuseks, sest ühest pisikesest kursusetööst kasvas midagi tõeliselt suurt." Üliõpilaste korraldatud Tudengimessi tunnustati aasta teo tiitliga ülikooli huvipooli ühendava silla loomise eest -messi eesmärgiks oli tutvustada tudengitele erinevaid praktika- ja töövõimalusi ning pakkuda neile vahetut suhtlemist ettevõtete ja tööandjatega. Samuti edendati läbi ettevõtmise ka ettevõtjate koostööd maaülikooliga ning ka omavahel. Messi korraldamist vedasid Matheas Mändlo ja Reesika Adojaan.

Eesti Maaülikooli teenetemedali said põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakonna vanemteadur Külli Hiiesaar, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi sööda ja ainevahetuse uurimise laboratooriumi vanemteadur Helgi Kaldmäe ning majandus- ja sotsiaalinstituudi maamajanduse juhtimise, ühistegevuse ja maasotsioloogia osakonna lektor Jüri Krusealle.

Aktusel austati Eesti Maaülikooli uut emeriitprofessorit, kelleks on loomade invasioonihaiguste professor Toivo Järvis.

Akadeemilisel aktusel anti üle Eesti Maaülikooli rakendusteaduse auhind, mille pälvis projekt "Tootearenduskatse smuuti väljatöötamiseks". Projektimeeskonda kuulusid Hedi Kaldmäe, Uko Bleive, Ann Ojarand, Pille Põllumäe, Piia Pääso ja Piret Raudsepp.

Välja anti Eesti Maaülikooli teaduse populariseerimise auhinnad: I preemia pälvis teaduskollektiiv koosseisus Aivar Leito, Kalev Sepp, Leho Luigujõe, Urmas Sellis ja Ivar Ojaste sookure teadusuuringute silmapaistva tutvustuse ja laialdase kajastuse eest meedias. II preemia vääriliseks tunnistati pereülikool Eesti Maaülikooli kui hea õppimiskoha tutvustamise eest nii täiskasvanutele kui lastele. III preemia sai Eesti Maaülikooli tehnikakolledži, tehnikainstituudi ja Tehnikaüliõpilaste Seltsi koostööprojekt "Pneumobiil", mille eestvedajateks on Marten Madissoo ja Tõnu Leemet.

Akadeemilisel aktusel nimetati ka aasta vilistlane Tanel-Taavi Bulitko.

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.