Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna toimub Päästeameti tuleohutusjärelevalve ja korstnapühkijate ühiskonverents (2014-11-06 11:03:00)


Täna toimub Päästeameti tuleohutusjärelevalve ja korstnapühkijate ühiskonverents "325 aastat ennetustööd Tartus
"

6. novembril 1689. aastal allkirjastas Tartu raad esimese töölepingu korstnapühkijaga, millest täna möödub 325 aastat. Seda võib lugeda ametliku tuleohutusalase ennetustöö alguspäevaks Eestis. Päästeamet korraldab Dorpati konverentsikeskuses konverentsi, kus arutatakse koostööküsimusi järelevalveinspektorite ja korstnapühkijate vahel.

Konverentsi avab Tartu linnapea Urmas Klaas, kes ütles: "Hea meel on tõdeda, et selline eluliselt tähtis teenus nagu tuleohutusalane ennetustöö on Tartust alguse saanud. See on meie kõigi turvalisuse huvides väga aktuaalne teema ka tänapäeval, eriti Tartus, kus on mitmed unikaalsed puitmajadega linnaosad."

Ürituse peakorraldaja Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Viljar Schmidt ütles, et tuleohutuse tagamine kodudes, kus on ahi, pliit või kamin on ennekõike omaniku kohustus, kuid päris ilma korstnapühkijata seda teha ei saa. "Iga viie aasta jooksul peab kütteseadmed üle vaatama kutsetunnistusega korstnapühkija, kes vajadusel ka kütteseadme remondiks ja tuleohutuse tagamiseks omanikule ettepanekud teeb," selgitas Schmidt. "Tuleohutusnõuete rikkumise kõrvaldamiseks tehtud ettepanekute koopia laekub ka meie järelevalveinspektoritele, kes saavad hiljem kontrollida, kas puudused on kõrvaldatud." Et järgmise aasta septembris täitub Tuleohutuse seaduse kehtima hakkamisest 5 aastat, siis alates sellest peab igal kütteseadme ja korstnaga maja omanikul korstnapühkija tehtud töö kohta akt ette näidata olema. Akti hakkavad küsima nii tuleohutusinspektorid kui ka korstnapühkijad.

Lisaks tavapärasele korstnapühkimisele ja lõõride puhastamisele kuulub korstnapühkija tööülesannete hulka kütteseadmete ülevaatus ja puuduste avastamine. "Tegelikult on kütteseadme hooldus väga vastutusrikas töö ja sellest võivad sõltuda isegi inimeste elud," rääkis juba teist põlvkonda Tartu korstnapühkija-meister Koit Koppel. "Ehitusvõtted ja tehnoloogiad arenevad pidevalt, seetõttu peavad korstnapühkijad ajaga kaasas käimist ja enesetäiendamist väga oluliseks."

Allikas: Päästeameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.