Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Küüslaugufestival kolib Eesti Põllumajandusmuuseumisse (2014-11-03 11:24:51)


Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Küüslaugufestivali lepingu sõlmimine

30. oktoobril 2015. a sõlmisid Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild ja Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak kööstöölepingu, mille kohaselt toimub edaspidi Küüslaugufestival Tartumaal Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis.

VIII Küüslaugufestival toimub 15. augustil 2015. a.

Esimesed seitse aastat toimus Eesti Küüslaugufestival Jõgeva linnas. Kuna väikelinn Jõgeva jäi iga aastaga järjest kitsamaks, mahutamaks kõiki küüslaugusõpru ja Eesti kohalikku toodangut hindavaid inimesi , siis otsustati ümber kolida Eesti maakultuuri pärandit koondavasse muuseumi - Tartumaal Ülenurmel asuvasse Eesti Põllumajandusmuuseumi," põhjendas oma otsust Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak.

Küüslaugufestival kujutab endast suurt pidupäeva, mis pühendatud küüslaugule kui vürtside kuningale ja eestimaisele omatoodangule. Küüslaugufestivalil saavad kokku Eesti küüslaugukasvatajad, et võrrelda sorte, küüslaugusaaki ning vahetada kogemusi. Kasvatajad võtavad kauplemiseks kaasa enda põllul kasvatatud küüslaugusaagi. Korraga on kauplemiseks festivalil üle 15 tonni eesti põldudel kasvatatud küüslauku. Igal aastal toimub ka konkurss "Eesti suurim küüslauk", kuhu on oodatud konkureerima suurkasvatajate kõrvale ka kõigi külastajate ning talupidajate peenral kasvatatud eriliselt suured küüslaugud.

Eesti Põllumajandusmuuseum asub kunagises Ülenurme rüütlimõisas, mille esmamainimine on olnud aastal 1646. Endise Ülenurme mõisakeskuse hooned eraldati 1968. aastal asutatud Eesti Põllumajandusmuuseumile, mis aastast 1981 on avatud külastajatele ja tänaseks on muuseumi kogudes üle 75 000 museaali: esemeid, fotosid, filme, käsikirju ning raamatuid.

Mõisakompleksi väärikas ajalugu, põhjalikult renoveeritud hooned ning põllumajandust ja maaelu kajastavad püsiekspositsioonid annavad Küüslaugufestivalile kindlasti täiesti uue ilme ning põhjuse tulla 15. augustil 2015.a Ülenurme, kaheksandale Küüslaugufestivalile.

Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.