Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Annelinnas avatakse Eesti esimene alaline tänavaraamatukogu (2014-10-21 13:04:40)


Tartu Anne Noortekeskus ühines rahvusvahelise liikumisega LittleFreeLibrary ning avab kolmapäeval, 22. oktoobril kell 15.00 kõigile linlastele igal ajal lahti oleva väikese tänavaraamatukogu, mis on teadaolevalt esimene omataoline Eestis.


Noortekeskuse juurde Anne tänava poolse värava kõrvale paigaldatakse ilmastikukindel kast, kust igaüks saab endale tasuta meelepärase raamatu laenutada ning soovi korral ka neid ise juurde lisada. Järelevalvet raamatute üle peab noortekeskus ise ning sinna palutakse lisada vaid lugejate enda lemmikteoseid.

Rahvusvaheline liikumine LittleFreeLibrary sai alguse 2009. aastal Wisconsini osariigist Ameerika Ühendriikides. Tänaseks on võrgustikul liitunuid enam kui 20 riigis ja meile lähim tänavaraamatukogu asub teadaolevalt Leedus. Tegemist on kogukonnakoostööl põhineva ettevõtmisega, mille eesmärgiks on propageerida lugemist nii laste kui ka täiskasvanute seas.

Tänavaraamatukogu avamisele on oodatud kõik lugemishuvilised. Üritus toimub Tartus Anne Noortekeskuse Anne tänava poolse värava juures aadressil Uus 56 ja selle käigus saab tänavaraamatukogu oma lõpliku väljanägemise.

Noored raamatuhuvilised on edaspidi oodatud noortekeskuse siseruumidesse laenutatud kirjandust lugema.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 21.10.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.