Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab laiaulatuslik loopealsete taastamine Saaremaal ja Muhus (2014-10-21 13:00:31)

Keskkonnaamet käivitas septembrikuus projekti "Elu alvaritele", mille eesmärgiks on viie aasta jooksul taastada 2500 hektarit alvareid Saaremaal, Muhus ja Hiiumaal ning luua vajalikud tingimused alade taastamise järgseks hooldamiseks. Projektis osaleda soovijatele korraldab Amet infopäevi ja koolitusi.

Alvarid ehk loopealsed on Lääne-Eestile omased õhukese mulla ja kadakatega alad, mida on traditsiooniliselt kasutatud eelkõige loomade karjatamiseks. Viimastel aastakümnetel on tänu karjatamise lakkamisele jäänud kaitsealustele orhideedele ja liblikatele sobivas seisukorras loopealseid üha vähemaks.

Projekti jooksul on kavas taastada kokku 2500 hektarit alvareid Saaremaal, Muhus ja Hiiumaal ning luua sobilikud tingimused taastatud alade järgseks hooldamiseks, mida tehakse karjatamise teel.

Oluline osa projektist hõlmab teavitus- ja koolitustegevusi. Esimene loopealsete taastamise koolitus toimub 20.-21. novembril Saaremaal Vätta poolsaarel. Koolituse esimesel päeval saab teoreetilise ülevaate loopealsete taastamisest ning teisel päeval toimub praktiline õpe, kus tutvustatakse taastamise olulisi töövõtteid. Koolitusele on oodatud taastamistööde teostajad ja kõik huvilised, kes soovivad alasid hooldada. Koolitusele saab registreeruda infopäevadel või projektikoordinaatori kaudu. Maaomanikele korraldatakse eraldi infopäev 2015. aasta suvel.

24. oktoobril korraldab Keskkonnaamet kaks infopäeva projektis osaleda soovijatele. Kell 12 toimub infopäev Keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis ning kell 17 Muhus Liiva kooli saalis.

Esimesed reaalsed loopealsete taastamistegevused, milleks on kadakate ja mändide raie, on kavas ellu viia juba tänavu talvel.

 

Allikas. Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.