Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
21. oktoobril toimuval taimekaitsepäeval räägitakse kultuuride keskkonnasäästlikest kasvatusvõtetest (2014-10-20 12:04:49)


Teisipäeval, 21. oktoobril toimub Tartus taimekaitsepäev "Keskkonnasäästlik aiandus", mille fookuses on aia- ja põllukultuuride keskkonnasäästlikud kasvatusvõtted.

"Taimekaitsepäeva teemad on seekord seotud kolme projekti tulemuste tutvustamisega laiemale avalikkusele, räägitakse nii aia- kui ka põllukultuuride keskkonnasäästlikest kasvatusvõtetest," ütles Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitseosakonna juhataja Marika Mänd. Männi sõnul antakse taimekaitsepäeval ülevaade maasikakasvatuses rakendatavatest kahjurite ja hahkhallituse tõrjevõtetest ning potentsiaalsetest Eesti tingimustesse sobivatest küüslaugusortidest, samuti tutvustatakse köögiviljakultuuridel saadud katsetulemusi nii mahe-kui tavatootmise tingimustes ning arutletakse mahe marja- ja õunakasvatuse võimalustest Eestis. "Samuti räägivad oma ala professionaalid maastikuelementide olulisusest rapsikahjuri kõdra-peitkärsaka ohjamisel, aga ka põlluservadega seotud uuringute tulemustest," lisas Mänd.

Taimekaitsepäeval tulevad tutvustamisele projektid: aiakultuuride kasvatus- ning taimekaitsetehnoloogiate täiustamine toodangu kvaliteedi ja konkurentsivõime suurendamise eesmärgil, ökosüsteemi teenuste roll jätkusuutlikus põllumajanduses (QUESSA - 7. raamprogramm) ning täppisbiotõrje ja tolmeldamine mahepõllumajanduses (BICOPOLL ERA-NET CORE ORGANIC).

Täpsem päevakava Eesti Maaülikooli kodulehel: http://www.emu.ee/ylikoolist/uudised/sundmused/kalender/2014-10-21/xxiii-taimekaitsepaev-keskkonnasaastlik-aiandus/

Taimekaitsepäev toimub juba 23. korda. Üritust toetavad Eesti Maaülikool, Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond ja Eesti Taimekaitse Selts.

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.