Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Illar Lemetti: Väärtuslik põllumajandusmaa vajab kaitset (2014-10-18 04:54:15)


Väärtuslikule põllumajandusmaale ehitamine peaks olema haruharv erand, ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Illar Lemetti Eesti Põllumeeste Keskliidu aastakonverentsil.

"Väärtuslikule põllumajandusmaale ehitamine peaks olema viimane valik, sest see viib maa alatiseks kasutusest välja. Väärt põllumaa peab andma eelkõige toitu," ütles Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. Ta lisas, et väärtuslik põllumajandusmaa on praegu kaitsetu seetõttu, et õigusaktide tasandil pole see Eestis üheselt määratletud.

"Elamuehituses on praegu küll kõrgaeg möödas, kuid peame tegutsema ettevaatavalt," rääkis Lemetti ja lisas, et näiteks uue perioodi Euroopa Liidu vahendite abil suurte infrastruktuuriobjektide ehitamisel tuleb juba selgelt arvestada ka väärtusliku põllumajandusmaa säilitamise vajadusega.

Asekantsler Lemetti rääkis põllumeestele, et praegu valmistatakse Põllumajandusministeeriumis ette muudatusi maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduses. "Määratleme seaduses üheselt väärtusliku põllumajandusmaa mõiste ja tingimused selle kasutamiseks," selgitas Lemetti.

Illar Lemetti ettekande "Väärtuslik põllumaa peab andma toitu" leiab http://goo.gl/UG74PW.

Raplamaal Järvakandis toimus täna Eesti Põllumeeste Keskliidu aastakonverents "Põllumajandus suure poliitika tõmbetuultes". Konverentsi kõik ettekanded leiab http://eptk.ee/epk-konverents-2014.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.