Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimuvad uued infopäevad (2014-10-16 11:14:51)

1. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1
raames infopäeva TOIDUOHUTUSE JA -HÜGIEENI TAGAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega
tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisajad ja -kohad: reede, 07.11.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi
56/1, ruum 303, Tartu
esmaspäev, 15.12.2014, hotell
Tamula (Vee tn 4), Võru

Teemad:
- õigusaktidest tulenevad kohustused;
- toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem;
- bioloogiliste, füüsikaliste ja keemiliste ohtude ohjamine;
- eeltingimusprogrammid toiduohutuse tagamisel (puhastamine ja
desinfitseerimine, toidukäitlejate isiklik hügieen, kahjuritõrje).

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe
aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

2. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva HACCP- PÕHISE ENESEKONTROLLISÜSTEEMI LOOMINE, JUURUTAMINE JA ALALHOIDMINE

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise,
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg- ja koht: esmaspäev, 17.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad
- enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus
- HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi
- töörühma koostamine, toote kirjelduste, toorainelehtede ja
tehnoloogilise skeemi koostamine
- ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine
- riskihindamise põhimõtted
- KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine
- seire kehtestamine
- HACCP süsteemi dokumenteerimine, süsteemi tõestus, auditeerimine

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatusinstituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 12.00 kohvipaus
12.00 - 13.30 õppetöö
13.30 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

3. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
PÕLLUMAJANDUSLOOMADE HEAOLU JA LIHAINSPEKTSIOON

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise,
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud isikud ja tema töötajad

Maht 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg- ja koht esmaspäev, 24.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad
- seadusandlus
- transport tapamajja
- loomade kaitse surmamisel
- kontrollide läbiviimise kord
- erinevate loomaliikide ante ja post mortem hindamine
- ante ja post mortem kontrollimisel tehtavad otsused
- erinevate elundkondade anatoomia ning leitavad patoloogiad ja
lihainspektsiooni otsused
- erinevate loomaliikide liha inspekteerimisel enim leitud patoloogiad
- lihainspektsiooni seisukohalt olulistest Eesti naaberriikides
levivatest haigustest

Õppejõud Sirje Jalakas, DVM, MSc, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor Terje Elias, dr, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.45 õppetöö

Infopäev on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/

4. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
EELTINGIMUSPROGRAMMIDE RAKENDAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg ja -koht: reede, 12.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad:
- eeltingimusprogrammide roll toiduohutuse tagamisel;
- taristu ja seadmed;
- toidu ohutu käitlemine (sh tsoneerimine, allergeenide käitlemine,
pakendamine, toiduga
kokkupuutes olevad materjalid, vedu);
- prügi ja jäätmete käitlemine;
- kahjuritõrje;
- puhastamine/pesemine ja desinfitseerimine;
- vee kvaliteet;
- töötajate tervis, koolitus ja isiklik hügieen;
- jälgitavuse tagamine;
- toidu tagasivõtmine turult.

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

5. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
TOIDU MIKROBIOLOOGIA JA SÄILIVUSAJAD

Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg ja -koht: reede, 19.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad:
• mis on toidu säilimisaeg?
• kehtiv seadusandlus ja praktika;
• kestvuskatsete tegemise kord;
• erinevad proovivõtukavad ja nende rakendamine praktikas;
• mikroorganismide kasvu mõjutavad seesmised ja välised tegurid;
• ohtude analüüsi teostamine ning selle seos säilimisaja määramisega;
• erinevates toidugruppides esinevad mikroorganismid ja nende võimalikud arvukused toidunsäilimisaja jooksul.

Õppejõud
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.

Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/


Allikas: Eesti Maaülikooli Avatud ülikooli teade
Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.