Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-10-13 14:32:44)

Nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 229 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 tapmist, 1 raske tervisekahjustus, 5 röövimist, 101 varavastast kuritegu, neist 80 vargust (13 eluruumidest, 7 sõidukitest), 4 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 8 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 7 inimest. Tabati 88 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Tuvastati 3 narkosüütegu. Registreeriti 580 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 8 euro võltsimisega seotud kuritegu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

12. oktoobril kella 21.15 paiku teatati politseile, et Mustakivi teel tungisid juhututtavad kallale 26-aastasele mehele ning röövisid pangakaardi koos PIN-koodiga.

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

11. oktoobril kella 21.30 ajal teatati politseile, et Kärberi tänaval asuvas poes tungisid kaks meest kallale turvatöötajale, kes püüdis kinni pidada ühte ründajatest, kahtlustades teda poevarguses. Politsei viis kahtlustatavatena jaoskonda 23- ja 27-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

10. oktoobril kella 2.20 ajal teatati politseile, et P.Pinna tänava korteris tungiti tüli käigus kallale 51-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 43-aastase mehe.

10. oktoobril kella 21.20 ajal teatati politseile, et Raadiku tänava korteris tungiti kallale 44-aastasele mehele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 45-aastase mehe.

11. oktoobril kella 00.45 ajal teatati politseile, et Läänemere tee korteris tungiti kallale 27-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 29-aastase mehe.

11. oktoobril kella 3.10 ajal teatati politseile, et Kopli tänava korteris tungiti kallale 53-aastasele naisele.

11. oktoobril kella 12 paiku teatati politseile, et Tatari tänava lõbustuskohas tungiti kallale 19-aastasele neiule. Turvatöötajad pidasid kinni ja politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 21-aastase mehe.

11. oktoobril kella 18.30 ajal teatati politseile, et Jõe tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele mehele. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 33-aastase naise.

11. oktoobril kella 21.30 ajal teatati politseile, et Kaera tänava korteris tungiti kallale 55-aastasele naisele. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 52-aastase mehe.

11. oktoobril kella 23.50 ajal teatati politseile, et Aia tänaval asuvas ettevõttes tungiti kallale turvatöötajale, kes oli andnud inimestele korralduse lahkuda valvatavalt objektilt. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 27-aastase mehe.

12. oktoobril kella 00.45 ajal teatati politseile, et Sõle tänava korteris tungiti kallale 43-aastasele naisele. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 39-aastase mehe.

12. oktoobril kella 2.20 ajal teatati politseile, et Peterburi tee söögikohas tungiti kallale 30-aastasele mehele.

12. oktoobril kella 10.30 ajal teatati politseile, et Uus-Maleva tänava korteris tungiti kallale 40-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 34-aastase mehe.

12. oktoobril kella 20.10 ajal teatati politseile, et Sõle tänava korteris tungiti kallale 66-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 34-aastase naise.

Vargused

Ööl vastu 10. oktoobrit varastati Arnika teel asuvast majast ehitustööriistu. Kahju kokku 2290 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. oktoobril kella 21.50 ajal teatati politseile, et Viimsi vallas Randveres tungiti kallale 21-aastasele mehele.

10. oktoobril kella 22 ajal teatati politseile, et Raasiku valla talus tungiti kallale 48-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 59-aastase mehe.

12. oktoobril kella 8.30 ajal teatati politseile, et Paldiskis asuvas korteris tungiti kallale 49-aastasele naisele.

Vargused

Ööl vastu 10. oktoobrit varastati Viimsi vallas Pärnamäel abihoonest robotmuruniiduk, saag ja kaks autorehvi. Kahju kokku 5392 eurot.

Ööl vastu 10. oktoobrit varastati Kehras garaažist gaasiballoon, aku ja vanametalli. Kahju kokku 360 eurot.

Sisenemiskeelud

10. oktoobril saabus laevaga Rootsist 30-aastane Serbia kodanik, kellel oli keelatud Schengeni alale siseneda või seal viibida. Mehele koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus riigist lahkumiseks.

12. oktoobril saabus lennuga Moskvast 72-aastane Venemaa kodanik, kelle oli kehtestatud sissesõidukeeld Eestisse viieks aastaks. Mehele vormistati piiril sisenemiskeeld, ta lendab esimesel võimalusel Moskvasse tagasi.

Viisaeeskirjade rikkumine

10. oktoobril soovisid lennuga Helsingisse riigist lahkuda 24- ja 25-aastane Kongo DV kodanik, kes olid Eestisse tulnud Narva kaudu Venemaalt. Meestel olid ka lennupiletid suunal Helsinki-Pariis. Neile oli väljastatud lühiajalised viisad osalemiseks spordivõistlusel Eestis. Meeste viisad tunnistati kehtetuks, koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni ala sissepääsukeeld kolmeks aastaks. Mõlemad kongolased eskorditi tagasi Narva ning anti üle Vene Föderatsiooni piirivalvele.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Valeraha teade

Politseile laekus 10. oktoobril teade, et Mustvee linnas Uus-Narva tänaval tanklas tasuti kütuse eest kahe 50-eurosega, millel on võltsimise tunnused.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

12. oktoobri päeval sai politsei väljakutse Tartus Staadioni tänavale, kus alkoholi tarvitanud 30-aastane mees lõi oma abikaasale, 27-aastasele naisele jalaga kõhtu ning kiskus teda juustest. Arstiabi naine ei vajanud.

Asja omavoliline kasutamine

Politseile laekus teade, et ööl vastu 10. oktoobrit võeti Vara vallas Metsakivi külas omavoliliselt kasutada sõiduauto Chrysler Grand Voyager. Sõiduk leiti päev hiljem avariilisena maja lähistelt kraavist.

Vargused

4. oktoobril avastati, et Puhja vallas Mõisanurme külas on garaažist varastatud tumelillalt värvi jalgratas Scott. Kahju on 737 eurot.

9. oktoobril avastati, et Tartus Struve tänaval on sisse murtud maja soojasõlme ning varastatud muruniiduk, trimmer ja jalgratas Discovery. Kahju on 358 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobri varahommikul sai politsei väljakutse Valgas Allika tänavale korterisse, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus tekkis konflikt kahe mehe vahel. Esialgsetel andmetel lõi 29-aastane mees 32-aastasele mehele rusikaga näkku. Vastukaaluks võttis löögi saanud mees noa ja vigastas sellega teise mehe kätt. Noaga ründaja pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta kainenema. Viga saanud mehele andsid meedikud esmaabi.

Vargus

12. oktoobril avastati, et Valgas Köie tänaval on ühest sõiduautost Ford lahti ühendatud autoraadio, asetatud see auto katusele ning teisest Fordist varastatud mobiiltelefon ja autoraadio. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on umbes 250 eurot.

Juhtumid piiril

10. oktoobril kella 9.10 paiku teatas Peipsile paadiga läinud mees, et kaotas udu tõttu kalda suhtes orientiiri ning on eksinud. Varnja kordoni piirivalvurid leidsid paadi Koosa jõe suudmest ning toimetasid paadi ühes mehega Emajõe suudmesse.

10. oktoobril kella 13.25 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal sõiduautot Škoda Octavia, mida juhtis 1941. aastal sündinud Adolf. Piirivalvurid selgitasid, et sõidukil oli läbimata tehnokontroll ning mehele määrati rahatrahv.

10. oktoobril kella 13.40 paiku avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvelt 600m pikkuse võrguliini, mille moodustas kaheksa nakkevõrku. Võrgud eemaldati püügilt ja anti üle Keskkonnainspektsioonile.

10. oktoobril kella 18.15 ajal läks Peipsi järvel Laaksaare sadama ja Piirissaare vahel rikki ja sõitis udu tõttu madalikule mootorpaat, mille pardal oli kaks meest ja naine. Mustvee kordoni piirivalvurid toimetasid abivajajad Piirissaarele. Järve põhja kinni jäänud paat jäeti esialgu järvele.

10. oktoobril kella 22.30 ajal pidasid Luhamaa piiripunkti piirivalvurid Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduauto Audi 100, mida juhtis 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik Alexander. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki VIN-koodi oli muudetud. Sõiduk paigutati arestiaeda, isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

11. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanikku, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks, sest viisa oli ära kasutatud. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

11. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel Škoda Superbi ja selle roolis olnud 1975. aastal sündinud Läti Vabariigi kodanikku Janist. Mees esitas piirivalvuritele kehtetu juhiloa ning täiendaval uurimisel ilmnes, et tal pole juhtimise õigust. Isikule määrati rahatrahv ning ta kõrvaldati juhtimiselt. Sõiduk paigutati parklasse ootamaks juhtimisõigusega juhti.

12. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal 1977. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku Attemit ja 1973. aastal sündinud sama riigi kodanikku Romani, kes olid viibinud seadusliku aluseta Schengeni territooriumil kolm päeva. Mõlemale mehele koostati hoiatusotsus, ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning neil lubati lahkuda Vene Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

Ööl vastu 11. oktoobrit tungiti Rakvere vallas Paatna külas akna kaudu ehitusjärgus olevasse elumajja ja varastati kaks akutrelli, elektriline käsiketassaag ning teisi tööriistu. Kahju on 785 eurot.

Ida-Virumaa

Tapmine

11. oktoobri öösel lõi 39-aastane mees ühise alkoholitarbimise käigus Narvas Tiimanni tänava korteris noaga 30-aastast meest, mille tagajärjel ta suri. Kahtlustatav mees võeti eeluurimise ajaks vahi alla.

Röövimised

10. oktoobril võttis tundmatu mees vägivalda kasutades Jõhvis Mooni tänaval 84-aastasel naiselt rahakoti. Kahtlustatavana peeti kinni 33-aastane mees.

10. oktoobril võttis seni kindlaks tegemata mees vägivaldselt Kohtla-Järvel Põhja alleel kortermaja trepikojas 55-aastaselt naiselt käekoti isiklike esemetega. Kahju on 863 eurot.

11. oktoobril ründas seni kindlaks tegemata mees Kohtla-Järvel Pärna tänaval kortermaja trepikojas 52-aastast naist ja rebis ta käest käekoti. Esialgne kahju on 450 eurot.

Vargused

10. oktoobril avastati, et Vaivara vallas Sirgala alevikus on murtud garaaži ja varastatud sõiduk Nissan Terrano registrimärgiga 547THL, tööriistu ning teisi esemeid. Kahju on 2800 eurot.

10. oktoobril varastati Narvas Uusküla tänaval lapsevankrist seljakott, milles oli rahakott sularaha ja erinevate pangakaartidega. Kahju on 267 eurot.

12. oktoobril avastati, et Kohtla-Järvel Altserva tänaval on garaaži murtud ja varastatud võsalõikur, talverehvid koos velgedega, 60 liitrit bensiini ja elektrisaag. Kahju on 1946 eurot.

Dokumendi võltsimine

10. oktoobril peeti Narvas piiripunktis kinni sõiduauto Volkswagen Passat, mille identifitseerimistähised olid manipuleerimistunnustega.

Piirisündmused

10. oktoobril kella 13 ajal teatati Vasknarva kordonisse, et Alajõe vallas Smolnitsa küla juures on metsas ära eksinud 61- aastane naine ja 63-aastane mees. Piirkonda sõitsid piirivalvurid ja teenistuskoer. Mees andis mõnekümned minutid hiljem teada, et kuuleb sireene, kuid naise asukoht oli ikka veel teadmata. Tund aega hiljem leiti mõlemad seenelised üles.

11. oktoobril õhtul kontrolliti Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Leedu Vabariigi sõiduautot Audi A4. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et sõidukijuhi poolt esitatud Moldova Vabariigi juhiluba on võltsitud ja sõiduk on Leedu Vabariigi sõidukite registrist kustutatud. Mehele määrati rahaline karistus. Peale seda kui ta leidis omale asendusjuhi, siirdus ta tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. oktoobril kella 3 paiku löödi Paides Karja tänaval 39-aastast meest.

12. oktoobril kesköö paiku löödi Paides Rahu tänaval 18-aastast noormeest. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused

Politseile teatati, et 3. oktoobri õhtul varastati Amblas Pikal tänaval asuvast korterist kaks mobiiltelefoni Samsung ja teler Tomson. Kahju on 914 eurot.

Ajavahemikul 7.-10. oktoober murti Paides Kuu tänaval sisse elumajja ja kõrvalhoonesse. Varastatu loetelu ja tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobril kella 3.10 paiku läksid Lihulas Jaama tänaval isiklike suhete pinnal tekkinud tüli käigus kaklema neli meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

Omavoliline sissetung

10. oktoobril kella 2.20 paiku siseneti omavoliliselt Lihula vallas Võhma külas talumajja. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 53-aastase mehe.

Tapmine

9. oktoobril kella 23.50 paiku leiti Lääne-Nigula vallas Taebla alevikus Kase puiesteel asuvast korterist 39-aastase mehe lagunemistunnustega surnukeha. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 52-aastase mehe.

Vargus

Ööl vastu 9. oktoobrit varastati Haapsalus Rüütli tänaval asuvast korterist sularaha. Kahju on 200 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. oktoobril kella 3 ja 3.30 vahel löödi Pärnus Hommiku tänaval asuva lõbustusasutuse trepil 40-aastast meest.

11. oktoobril kella 6 paiku löödi Pärnus Rüütli tänaval asuva lõbustusasutuse ees tänaval 27-aastast meest.

11. oktoobril kella 23 paiku löödi Pärnus Kuninga tänaval 32-aastast meest. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

12. oktoobril kella 1 ja 1.45 vahel löödi Pärnus Riia maanteel 24-aastast meest.

Ööl vastu 12. oktoobrit löödi Pärnus Vanapargi tänaval asuva maja hoovis 44-aastast meest.

Vargused

10. oktoobril kella 14 paiku varastati Pärnus Laine tänavalt sõiduauto Audi. Politsei leidis auto Pärnus Papiniidu tänava ja Pärnu jõe vaheliselt alalt ning teo toimepanemises kahtlustatavana peeti kinni 22-aastane mees.

Ajavahemikul 9.-10. oktoober murti Tori alevikus Pärnu maanteel sisse keldriboksi ning varastati erinevaid tööriistu ja 12 pudelit Makorflex ehitusvahtu. Kahju on 801 eurot.

Varguse katsed

12. oktoobril kella 2 paiku üritati Pärnus Laial tänaval varastada veoauto kütusepaagist diislikütust, kuid tegu jäi lõpule viimata, sest vargusele satuti peale. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 20-, 21- ja 22-aastase mehe.

12. oktoobril kella 18.30 ajal sisenes naine Pärnus Rüütli tänaval läbi lõhutud aknaklaasi kauplusesse ja üritas varastada sularaha, kuid tegu jäi lõpule viimata, sest turvatöötaja pidas ta kinni. Teo toimepanemises kahtlustatavana peeti kinni 24-aastane naine.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

11. oktoobril löödi Kohilas Posti tänaval asuvas korteris 30-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

11. oktoobril kella 22.30 paiku löödi Kohila alevis asuvas pargis 30-aastast meest.

12. oktoobril kella 6.30 paiku löödi Raplas Tallinna maanteel 23-aastast meest.

12. oktoobril kella 2.30 paiku löödi Märjamaal Uuel tänaval 36-aastast meest.

Omavolilised sissetungid

Ajavahemikul 5.-10. oktoober tungiti Kaiu vallas Suurekivi külas sisse talumajja ja kõrvalhoonesse. Esialgse hinnangu kohaselt midagi ei varastatud.

11. oktoobril kella 18.15 paiku lõhuti Kehtna alevis Staadioni tänaval aken ja siseneti hoonesse. Esialgse info kohaselt sealt midagi ei varastatud.

Vargused

Ajavahemikul 5.-10. oktoober murti Kaiu vallas Kuimetsa külas sisse talu hoonetesse ning varastati murutraktor Stiga koos isevalmistatud järelkäruga, lumepuhur Alpine, kaks elektrilist kettsaagi ja üks mootorsaag, mitmesuguseid elektrilisi tööriistu ja muid esemeid. Esialgse hinnangu kohaselt on vargusega tekitatud kahju 6000 eurot. Majas on asjad segi paisatud ja uksi lõhutud. Lõhkumisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 9.-10. oktoober varastati Kohila alevis Kooli tänaval trepikojast jalgratas. Kahju on 160 eurot.

Ajavahemikul 23. juuni kuni 12. oktoober varastati Rapla vallas Kuusikul kinnistul asuvast lauavirnast erinevate mõõtudega puitmaterjali. Kahju on 500 eurot.

Varguse katse

12. oktoobril kella 21.30 paiku üritati Juuru vallas Lõiuse külas varastada metallist esemeid, kuid tegu jäi lõpule viimata omaniku sekkumise tõttu. Teo võimalikud toimepanijad on politseile teada.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobril kella 16.45 paiku lõi 41-aastane mees Kuressaares Kohtu tänaval asuvas korteris ühise alkoholitarvitamise käigus terariistaga 30-aastast meest. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Vargus

Ööl vastu 7. oktoobrit varastati Kaarma vallas Piila külas asutuse territooriumil traktorite kütusepaakidest kokku umbes 300 liitrit eriotstarbelist diislikütust. Kahju on 213 eurot.

Otsingu- ja päästetööd

12. oktoobril kell 16.33 teatati, et Küdema lahel on kaduma jäänud 53-aastane mees, kes ilmselt oli läinud võrke nõudma. Merepäästjad asusid meest otsima, otsingud lõpetati pimeduse saabumisel, kahjuks tulemusteta. Täna, 13. oktoobri hommikul asuti kaduma jäänud meest uuesti otsima, kaasatud on lisaks Kuressaare politseijaoskonna merepäästjatele ka piirivalve kopter ja laev.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.