Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaias tutvustatakse sel nädalavahetusel algaval näitusel kaktuseid (2014-10-08 11:25:24)


11.-19. oktoobrini toimub Tallinna Botaanikaaias näitus "Kaktused -meie torkivad sõbrad". Näitusel saab tutvuda eri kaktuste sortide, hübriidide ja aretistega.

"Kaktuste kollektsioon on botaanikaaias väga esinduslik ning nende hiilgust on võimalik nautida meie sukulentide kasvuhoones iga päev," kirjeldab Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. "Näitusel aga tutvustame, millised näevad välja erinevatesse perekondadesse kuuluvad kaktused ja kuidas neid meie kodustes tingimustes kasvatada," lisab Kähr.

Kaktuste kodumaa on Ameerika. Neid kasvab Kanadast Patagooniani väga erinevates looduslikes tingimustes nii savannides, kõrbetes, mägedes kui ka vihmametsades. Kaktuseid kasvatatakse dekoratiivtaimedena aedades ja parkides mitmel pool maailmas. Paljude kaktuste mahlaseid varsi ja maitsvaid marju on tarvitatud söögiks. Kaktuseid on kasutatud ehitusmaterjalina, samuti muusikariistade, värvainete ja ravimite toorainena.

Laupäeval ja pühapäeval müüakse nii tavalisi kui ka mõnevõrra haruldasemaid kaktuseid. Kaktusenäitus valmib koostöös Eesti Kaktusekasvatajate Klubiga.

Näituse kuraatorid on Krista Kaur, Taimi Puusepp ja Urmas Laansoo Tallinna Botaanikaaia keskkonnahariduse osakonnast.

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 08.10.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.