Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-10-06 16:28:56)

Nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 224 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 rasket tervisekahjustust, 4 röövimist, 1 avaliku korra raske rikkumine, 99 varavastast kuritegu, neist 85 vargust (14 eluruumidest, 1 sõidukist), 1 sõidukivargus või omavoliline kasutamine. Juhtus 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 9 inimest. Tabati 47 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Tuvastati 6 narkosüütegu. Registreeriti 623 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 10 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 7 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 2 isikut, tuvastati 4 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 3 isikut), 1 salakaubavedamise juhtum, 3 piirirežiimi rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

3. oktoobril kella 21.40 paiku rööviti Roheline aas tänaval 26-aastaselt mehelt rahakott dokumentide ja sularahaga ning tahvelarvuti.

Kehaline väärkohtlemine

3. oktoobril kella 2 paiku teatati politseile, et Järveotsa teel tungis klient kallale taksojuhile.

3. oktoobril kella 16.15 ajal teatati politseile, et Faehlmanni tänaval asuvas ettevõttes tungis klient tüli käigus töötajale kallale.

3. oktoobril kella 21.45 ajal teatati politseile, et Vikerlase tänaval tungiti kallale 41-aastasele mehele.

4. oktoobril kella 15.35 ajal teatati politseile, et Telliskivi tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele naisele.

4. oktoobril kella 16 paiku teatati politseile, et Mahtra tänaval asuvas lõbustuskohas tungiti kallale 32-aastasele mehele.

4. oktoobril kella 20.50 ajal teatati politseile, et Toompuiesteel tungiti tüli käigus kallale 17-aastasele noormehele.

5. oktoobril kella 16.40 ajal teatati, et J. Koorti tänaval asuvas korteris tungiti kallale 83-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 60-aastase mehe.

5. oktoobril kella 21.00 ajal teatati, et Sõpruse puiesteel asuvas korteris tungiti kallale 74-aastasele naisele. Kahtlustatavana viidi jaoskonda 62-aastane mees.

Vargused

3. oktoobril teatati politseile, et Nurmiku tänava majast on varastatud marmorist köögilaud koos kraanikausiga ja elektrikilp. Kahju kokku 3700 eurot.

5. oktoobril teatati, et Uus-Kalamaja tänaval asuvasse korterisse on sissemurtud ning varastatud sülearvuti. Vargusega tekitatud kahju umbes 1000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. oktoobril kella 01.25 ajal teatati, et Paldiskis Tuule tänaval asuvas korteris tungiti kallale 31-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 36-aastase mehe.

5. oktoobril kella 03.10 ajal teatati, et Viimsis Lubja külas asuvas majas tungiti kallale 35-aastasele naisele. Kahtlustatavana viidi jaoskonda 33-aastane mees.

5. oktoobril kella 22.45 ajal teatati, et Maardus Avar tänaval asuvas korteris tungiti kallale 57-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 51-aastase mehe.

5. oktoobril kella 23.05 ajal teatati, et Loksal Nooruse tänaval asuvas korteris tungiti kallale 24-aastasele mehele.

Vargused

3. oktoobri öösel varastati Harku vallas ettevõttest seif sularahaga. Kahju kokku umbes 5000 eurot.

4. oktoobril avastati, et Padise vallas on talust varastatud autokäru, tööriistu ja vanametalli. Kahju kokku 2970 eurot.

5. oktoobril avastati, et Paldiskis Rae tänavale pargitud sõiduautolt varastati esiratas koos veljega. Vargusega tekitatud kahju kokku umbes 140 eurot.

5. oktoobril avastati, et Kuusalus Ilmastu külas asuvasse suvilasse on sissemurtud ning varastatud tööriistu ning paadipäramootor. Vargusega tekitatud kahju täpsustamisel.

Ööl vastu 5. oktoobrit murti sisse Paldiskis Rae tänavale pargitud autosse ning varastati DVD mängija ning auto dokumendid. Vargusega ja auto ukse lõhkumisega tekitatud kahju kokku umbes 300 eurot.

5. oktoobril avastati, et Kehras asuvast garaaži on sissemurtud ning varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju kokku umbes 6200 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

Ööl vastu 3. oktoobrit varastati Põlva vallas Mammaste külas Tehnika teel kallurveoki lukustamata kütusepaagist umbes 150 liitrit diislikütust. Kahju on umbes 180 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile laekus teade, et 3. oktoobri õhtupoolikul tekkis Tartus Aardla tänaval kortermaja juures naabrite vaheline tüli, mille käigus lõi 36-aastane mees väidetavasti 63-aastast meest. Vigastusi kellelgi ei tuvastatud, tüliosapooled olid kained.

4. oktoobri õhtul sai politsei teate, et Tartu vallas Erala külas korteris lõi 64-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslasele käega näo piirkonda. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

5. oktoobri hilisõhtul sai politsei väljakutse Tartus Turu tänavale, kus klient oli taksojuhile õllepudeliga pea piirkonda löönud. Lööja põgenes autost, kiirabi andis taksojuhile esmaabi ning politsei toimetas lööjaga taksos koos olnud teise mehe kainenema. Lööja isik on selgitamisel.

5. oktoobri ennelõunal sai politsei teate, et Alatskivi vallas metsas tekkis konflikt kahe jahis osalenud mehe vahel, mille käigus lõi üks 66-aastane mees oma eakaaslasele rusikaga näo piirkonda.

Vargused

3. oktoobril avastati, et Tartus Taara puiesteel maja trepikojast on nädala vältel varastatud lukustatud jalgratas Schwinn. Kahju on umbes 400 eurot.

Ööl vastu 5. oktoobrit varastati Tartus taksost mobiiltelefon IPhone. Kahju on umbes 350 eurot.

Valgamaa

Vargused

3. oktoobri ennelõunal sai politsei väljakutse Valga linna Kesk tänavale, kus 78-aastane naine asetas postkontoris letile oma koti, mille üks noormees kaasa haaras ja põgenes. Kahju on 329 eurot.

5. oktoobril pöörduti politseijaoskonda ning teatati, et Helme vallas on kalmistu kabeli pööningult varastatud katusetöödeks mõeldud turvaköis ja rakmed. Kahju on 203 eurot.

Võrumaa

Vargused

3. oktoobril avastati, et Võrus Lille tänaval on paari nädala vältel sisse murtud majja ning varastatud kodukinosüsteem, reha, alkohoolseid jooke, konserve ja teisi esemeid. Kahju on 1655 eurot.

3. oktoobril sai patrull väljakutse Võrus Tartu tänavale, kus 20-aastane mees murdis sisse toitlustuskohta ning püüdis varastada alkohoolseid jooke. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

3. oktoobril kella 13.50 paiku kontrollis Mustvee kordoni paadipatrull Peipsi järvel Mustvee jõe suudmest 70m kaugusel kummipaadiga kalastajat. Paadi lähemal vaatlusel selgus, et alusel puudub pardanumber ja päästevarustus. Kalastushuvilisele selgitati, et sellise ujuvvahendiga ja päästevahenditeta on järvel eluohtlik viibida ning mees suundus vabatahtlikult kaldale.

3. oktoobril kella 16.30 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Ukraina kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 25 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Mehele määrati rahatrahv, kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ning lubati riigist lahkuda.

4. oktoobril kella 00.30 paiku kontrollisid Luhamaa maanteepiiripunkti piirivalvurid Eestist lahkuvat Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduautot Opel Vectra, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Autot kontrollinud piirivalvur avastas, et sõiduki VIN-kood ja identifitseerimiskleebis olid võltsimistunnustega. Sõiduk paigutati arestiaeda, juht ja kaks kaassõitjat lahkusid Venemaa Föderatsiooni.

4. oktoobril kella 9.25 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti Venemaa Föderatsiooni kodanik, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Mehel tõkestati Eestisse sisenemine ning mees lahkus tagasi Venemaale.

4. oktoobril kella 17.25 ajal avastas Mehikoorma kordoni Piirissaare radarivaatleja, et üks mootorpaat ületas Lämmijärvel ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirissaare sadamas kontrolliti kontrolljoont ületanud paati, mille pardal oli kaks inimest. Paadijuhile määrati rahatrahv.

4. oktoobril kell 21.40 kontrollisid Koidula maanteepiiripunkti piirivalvurid Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga veoautot Mercedes Benz. Masina ülevaatusel avastati, et veoki juht oli rikkunud sõidumeeriku salvestuslehtede lugemise võimalusele kehtestatud nõudeid. Juhile määrati rahatrahv, misjärel sisenes ta ühes veokiga Eestisse.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. oktoobril kella 20.45 paiku tungiti Tapal Rohelise tänava korteris kallale 32-aastasele naisele.

Vargused

3. oktoobril teatati politseile, et Tapal Ülesõidu korrusmaja trepikojast varastati jalgratas. Kahju on 246 eurot.

3. oktoobril teatati politseile, et Tamsalus Kesk tänava haridusasutusest varastati mobiiltelefon Galaxy Trend Plus, millel olid ümber punased kaaned. Kahju on 128 eurot.

4. oktoobril teatati politseile, et Käsmus varastati lukustamata saunamajast akutrell ja laserlood. Kahju on 289 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimised

3. oktoobril kella 2 paiku röövisid kaks tundmatut meest Narvas Tallinna maanteel 57-aastaselt mehelt käekoti, milles olid dokumendid, võtmed ja mobiiltelefon. Kahju on 223 eurot.

4. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Virmalise tänava bussipeatuses röövisid kaks tundmatut inimest 53-aastaselt naiselt kilekoti, milles oli neli purki seentega ja rahakott dokumentidega. Kahju on täpsustamisel.

Kehalised väärkohtlemised

4. oktoobril kella 12 paiku tungiti Kohtla-Järvel Sõnajala tänava korteris kallale 31-aastasele naisele.

5. oktoobril kella 00.30 paiku tungiti Kohtla-Järvel Kalevi tänava baaris kallale 21-aastasele naisele.

5. oktoobril kell 3 paiku tungiti Narvas Tuleviku tänava maja juures kallale 27-aastasele mehele.

5. oktoobril kella 6 paiku tungiti Jõhvis Keskväljaku tänaval kallale 26-aastasele mehele.

Vargused

3. oktoobril varastati Jõhvis Hariduse tänava pargitud sõiduautost Audi varastati videoregistraator. Kahju on 70 eurot.

Ööl vastu 3. oktoobrit varastati Kohtla-Järvel Puru teel pargitud traktorist 70liitrit diislikütust. Kahju on 175 eurot.

4. oktoobril varastati Narvas Tiimani tänaval mobiiltelefon Sony Xperia Z ja käekell. Kahju on 325 eurot.

4. oktoobril teatati politseile, et Illuka küla majast varastati tööriistu ja toiduaineid. Kahju on 500 eurot.

5. oktoobril kella 00.30 paiku varastati Sirgala alevikus Kooli tänava korterist kaks mobiiltelefoni. Kahju on 135 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Vargus

30. septembril kella 12 paiku varastati Kärdla keskväljakul lukustamata sõidukist rahakott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju on 149 eurot.

Järvamaa

Vargused

2. oktoobril avastati, et Paides Vaksali tänaval on varastatud aia osad. Kahju on 73 eurot.

Ööl vastu 5. oktoobrit varastati Paides Laial tänaval kuurist murutrimmerid MTD ja XTP102. Kahju on 300 eurot.

Omavoliline sissetung

4. oktoobril kell 15.20 avastati, et Ambla vallas Reinevere külas on tungitud tallu ja varastatud kaks lauamängu. Kahju on 20 eurot.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

4. oktoobril kella 1 paiku tungiti Kullamaa vallas Üdruma külas majutusasutuses kallale 21-aastasele naisele.

3. oktoobril kella 19 paiku tekitati Haapsalus Niine tänaval korteris isiklikul pinnal tekkinud tüli käigus valu 28-aastasele naisele.

5. oktoobril kella 4 paiku löödi Haapsalus Posti tänaval meelelahutusasutuses 39-aastast meest.

Omavoliline sissetung

5. oktoobril kella 4 paiku tungiti Taebla alevikus Tööstuse tänaval asutuse territooriumile, kus parkinud veokist varastati diislikütust. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

3. oktoobril kella 21 paiku tekitati Pärnus Ruudu tänaval majas valu 28-aastasele naisele.

4. oktoobril kella 22 paiku tungiti isiklikul pinnal tekkinud tüli käigus Pärnus Liiva tänaval korteris kallale 49-aastasele naisele. Kahtlustatavana peeti kinni 46-aastane mees.

4. oktoobril kella 20 paiku tungiti isiklikul pinnal tekkinud tüli käigus Pärnus Paide maanteel majas kallale 18-aastasele naisele.

Vargused

Ööl vastu 4. oktoobrit varastati Pärnus Rõugu tänaval vagunelamust rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on 863 eurot.

Omavolilised sissetungid

5. oktoobril kella 9 paiku avastati, et Pärnus Tammiste teel on tungitud kõrvalhoonesse, kust on varastatud vanametalli. Kahju on selgitamisel.

4. oktoobril kella 16 paiku avastati, et Häädemeeste vallas Krundiküla külas on tungitud talusse ja varastatud alkoholi. Kahju on selgitamisel.

4. oktoobril kella 12 paiku avastati, et Häädemeeste vallas Penu külas on tungitud suvilasse, kust midagi varastatud ei ole.

Raplamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine:

4. oktoobril kella 7 paiku leiti Järvakandi alevis 1. mai tänaval maja trepikojast vigastatud 60-aastane mees.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.