Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusmuuseum tähistab uue näitusega oma 150. aastapäeva (2014-10-02 02:35:23)

Eesti Loodusmuuseumis on võimalik alates 2. oktoobrist tutvuda uue näitusega "Tempo ja rütm. Südamelöögist kosmiliste tsükliteni". Ühtlasi tähistab muuseum oma 150. tegutsemisaastat.

Näitus "Tempo ja rütm. Südamelöögist kosmiliste tsükliteni" tutvustab huvilistele looduse rütmide ja tempode paljukihilist ja mitmekesist maailma. Rütmilisus esineb looduses kõikjal - Maa, Päikese ja tähtede liikumises, looduse helides, südametuksetes, lehtede värinas, taimede kasvamises ning aastaaegade vaheldumises.

Näituse kuraator Lennart Lennuki sõnul on näitus samal ajal nii globaalne kui ka kohalik, sest Eesti loodust ja selles toimivaid protsesse vaadeldakse maailma loodusega võrdluses. "Erinevate eksponaatidega tuuakse inimesele valdavalt märkamatud loodusprotsessid talle tajutavasse maailma. Näiteks helitoas saab kuulata loodushelisid, päikesesüsteemi makett tutvustab kosmiliste tsüklite olulisust Maal ja animatsioonina lahendatud eksponaat illustreerib aastaaegade rütmilist vaheldumist maailma eri paikades. Lähemalt demonstreeritakse ka taime- ja loomariigi ööpäevaseid rütme ja kiirendatud-aeglustatud videote abil saab jälgida inimese jaoks kiireid ja -aeglaseid eluslooduse temposid. Südamelöökide sagedusele ja selle muutumisele on pühendatud tuba, mis kõrvutab erinevate imetajate südamerütme ning näitab, millest need sõltuvad", tutvustab näitust Lennuk.

Lisaks tähistab Loodusmuuseum antud näitusega oma 150. aastapäeva. 1864. aasta novembris avati Eesti Kirjanduse Ühingu muuseumi kogude baasil Provintsiaalmuuseum, mille üheks oluliseks tegevussuunaks oli ka looduse uurimine. "Eesti Loodusmuuseum on mitmesuguste kiiremate ja aeglasemate tempode ning rütmidega eksisteerinud juba 150 aastat. See on ühe loodusmuuseumi jaoks igati soliidne iga. Soovin tänada ja õnne soovida kõigile meie külastajatele ning inimestele, kes läbi aegade on meie majast ammutanud armastust looduse vastu", sõnab Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Vilu.

Loodusmuuseumi sünnipäeva puhul on muuseumi trepigaleriis avatud väljapanek muuseumis läbi ajaloo toimunud näituste plakatitest, mis jääb ülesse selle aasta lõpuni.

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 29a. Uue näitusega saab tutvuda K-P 10.00-17.00, N 10.00-19.00. Näitus jääb avatuks kuni 1. märtsini 2015.


Allikas: Eesti Loodusmuuseumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.