Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-09-29 21:25:37)

Nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 230 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 raske tervisekahjustus, 3 röövimist, 115 varavastast kuritegu, neist 90 vargust (8 eluruumidest, 8 sõidukitest), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 9 inimest. Tabati 53 alkoholijoobes sõidukijuhti, 5 narkootikumide omamise või tarbimise juhtumit. Registreeriti 517 väärtegu. Piirilt väljastati 4 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 3 isikut, tuvastati 5 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 2 isikut).

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

26. septembril kella 3.15 ajal teatati politseile, et Pae tänaval rööviti 61-aastaselt naiselt käekott dokumentide, sularaha ja muude asjadega ning kaelast kuldkett.

Kehalised väärkohtlemised

26. septembril kella 1.15 ajal teatati politseile, et Tatari tänaval tungiti kallale 22-aastasele mehele. Pealtnägijad pidasid kinni ja politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 23-aastase mehe.

26. septembril kella 9.50 ajal teatati politseile, et Suur-Sõjamäe tänaval asuvas hoones tungiti konflikti käigus kallale 38-aastasele mehele.

26. septembril kella 17 ajal teatati politseile, et Paasiku tänava korteris tungiti tüli käigus kallale 25-aastasele mehele.

26. septembril kella 22.30 ajal teatati politseile, et Vormsi tänava korteris tungiti kallale 38-aastasele naisele. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 54-aastase mehe.

27. septembril kella 00.30 ajal teatati politseile, et Pae tänava korteris tungiti kallale 50-aastasele mehele. Kahtlustatavana viis politsei jaoskonda 46-aastase naise.

27. septembril kella 00.40 ajal teatati politseile, et Läänemere teel tungisid kliendid kallale taksojuhile. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 23-aastase mehe ja 22-aastase naise.

27. septembril kella 00.50 ajal teatati politseile, et Raadiku tänaval asuvas lõbustuskohas tungiti kallale 40-aastasele naisele.

27. septembril teatati politseile, et kella 12 paiku tungiti Pelguranna tänava korteris kallale 57-aastasele naisele.

28. septembril kella 2.50 ajal teatati politseile, et Endla tänava majas tungiti kallale turvatöötajale.

28. septembril kella 7.20 ajal teatati politseile, et Kadaka tee korteris tungiti kallale 42-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 33-aastase mehe.

28. septembril teatati politseile, et kella 14.30 paiku tungiti Raadiku tänava korteris kallale 30-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 31-aastase mehe.

28. septembril kella 21.40 ajal teatati politseile, et Luisu tänava majas tungiti kallale 31-aastasele naisele. Kahtlustatavana viis politsei jaoskonda 45-aastase mehe.

28. septembril kella 21.50 ajal teatati politseile, et Kopli tänaval tungiti kallale 25-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 26- ja 29-aastase mehe.

Vargused

27. septembri öösel varastati Soo tänava majast kohvimasin ja sularaha. Kahju kokku 1290 eurot.

28. septembril avastati, et Mustjõe tänaval on autolt varastatud neli ratast. Kahju kokku 4000 eurot.

Harjumaa

Vargused

27. septembril avastati, et Viimsi vallas Haabneemes on suvilast varastatud kaks pudelit viina ja maal. Kahju kokku 170 eurot.

28. septembril avastati, et Vasalemma vallas on kinnistult varastatud ehitusmaterjali ja vanarauda. Kahju kokku 550 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vabaduse võtmine seadusliku aluseta

Politseile laekus 26. septembril teade, et Põltsamaa kiirabisse pöördus 20-aastane abivajav naine. Väidetavasti olid naise tuttavad teda mitu päeva vastu tema tahtmist ja füüsilist vägivalda kasutades kinni hoidnud Viljandimaal Kõo vallas eramus. Ühtlasi võeti naiselt tema mobiiltelefon. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Asja omavoliline kasutamine

28. septembril avastati, et Jõgeval Vainu tänaval hoovist on ärandatud lukustamata ustega ja süütelukus olnud võtmega Ford Escort. Kahjustatud sõiduk leiti Jõgeva vallast Siimusti alevikust.

Tartumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

27. septembri õhtul sai politsei väljakutse Tartu valda Kõrvekülla, kus lapselaps peksis vanaisa ning kasutas füüsilist vägivalda ka tema abikaasa suhtes. Meedikud toimetasid raskelt viga saanud 80-aastase mehe haiglasse. Sündmuskohalt lahkunud meest asusid otsima patrullid, kes pidasid lööja, 33-aastase mehe Tartus Riia tänaval kinni. Prokuratuur esitas kohtule vahistamistaotluse.

Vargused

22. septembril avastati, et Tartus Kivi tänaval kortermaja lukustatud trepikojast on varastatud maastikuratas Extreme. Kahju on umbes 100 eurot.

26. septembril varastati Tartus Kalevi tänaval korterist rahakott sularaha ja dokumentidega, sülearvuti ja kolme sõiduki võtmed. Täpne kahju on selgitamisel.

27. septembril avastati, et Tartus Kungla tänaval on lukustamata rõduukse kaudu sisse tungitud eramusse ning varastatud käekott ühes selles olnud rahakoti ja dokumentidega. Kahju on 59 eurot.

Ööl vastu 27. septembrit varastati Tartus Vanemuise tänaval pubist mobiiltelefon Huawei. Kahju on 360 eurot.

28. septembril peeti Tartus Riia tänaval kaubamajas kinni 20-aastane mees, kes varastas poest 199-eurose jope ning püüdis sellega põgeneda.

28. septembri öösel varastati Tartus Küüni tänaval meelelahutusasutusest käekotist mobiiltelefon Samsung Galaxy Note. Kahju on umbes 640 eurot.

29. septembril avastati, et Tartus Tähe tänaval on hoovil seisnud Volvosse sisse murtud ning varastatud käed vabaks süsteem, GPS-seade ja teisi esemeid. Kahju on 495 eurot.

Valgamaa

Röövimine

Politsei sai 28. septembri keskpäeva paiku teate, et Valgas Maleva tänaval rünnati 61-aastast naist ning võeti ära tema käekott ühes selles olnud telefoni, rahakoti, sularaha ja dokumentidega. Kahju on 105 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

26. septembri päeval sai politsei väljakutse Valgas Oru tänavale, kus esialgsetel andmetel oli 63-aastane naine löönud 78-aastasele naisele kepiga pea piirkonda. Patrull rahustas tüli osapooled ning saatis viga saanud naise haiglasse vigastusi fikseerima.

Vägivald võimuesindaja suhtes

27. septembri õhtul sai politsei väljakutse Valgas Maleva tänavale korterisse, kus olevat kaklus joobes isikute vahel. Politsei otsustas sündmuskohalt alkoholijoobes ja agressiivse 17-aastase noormehe arestimajja viia. Kainenema paigutamise käigus lõi noormees politseinikku jalaga tekitades talle vigastusi. Politseinik fikseeris vigastused haiglas ning noormees viidi arestimajja.

Vargused

26. septembril avastati, et Valgas Riia tänaval on sisse murtud kauplusesse ning varastatud seitse vitriinkapis olnud mobiiltelefoni. Kahju on 858 eurot.

28. septembril avastati, et Hummuli vallas on sisse murtud ettevõtte laohoonesse ning varastatud metalli. Kahju on selgitamisel.

Võrumaa

Vabaduse võtmine seadusliku aluseta

Politseile laekus teade, et 27. septembri öösel tekkis Võru vallas Verijärve külas hoovis meeste vahel konflikt, mille käigus löödi 23-aastast meest, pandi ta auto pagasiruumi ja viidi Põlvamaale, kuhu ta maha jäeti. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni 26-aastase ja 30-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

27. septembri õhtul sai politsei väljakutse Antsla valda Rimmi külla, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi 55-aastane naine 29-aastast meest noaga. Mees viidi haiglaravile, naise pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

21. septembril avastati, et Võrus Seminari tänaval on ehitusobjektilt varastatud akutrellide komplekt. Kahju on 399 eurot.

Juhtumid piiril

26. septembril kella 16.25 ajal peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Ukraina kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 126 päeva seadusliku aluseta, neist 36 päeva Eesti Vabariigis. Õigusrikkujale määrati rahatrahv, kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

27. septembri öösel kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis sõiduautot Toyota Yaris, mis ei olnud läbinud tehnokontrolli. Juhile määrati kiirmenetluses 40-eurone rahatrahv ning ta suundus Venemaa Föderatsiooni.

27. septembril kella 3.45 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kolme Ukraina kodanikku, neist kaks alaealised, kes olid viibinud 43 päeva Eesti Vabariigis seadusliku aluseta. Täiskasvanule määrati rahatrahv, kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja neil lubati riigist lahkuda.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

26. septembril avastati, et Rakveres Rägavere teel asuvasse suvemajja on tungitud ja varastatud kohviaparaat ning erinevat alkoholi. Kahju on 400 eurot.

Ööl vastu 27. septembrit tungiti läbi lõhutud aknaklaasi Kundas Kasemäe tänaval riidekauplusesse ja varastati sülearvuti, internetipulk ning 85 eurot. Kahju on 445 eurot.

Sissetung

27. septembril tungiti läbi akna Tapal Nooruse tühjana seisvasse majja. Midagi ära ei varastatud. Lõhkumisega tekitati kahju 30 eurot.

27. septembril avastati, et Tapa vallas Lehtses on palvelasse tungitud. Midagi ära ei varastatud. Aknaklaaside lõhkumisega tekitati kahju 50 eurot.

Omavoli

Ööl vastu 26. septembrit ärandati Kundas Kasemäe tänaval garaažide juurest sõiduauto BMW. Sõiduki põlenud vrakk leiti Toolse silla pealt. Kahju on 700 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine

27. septembri õhtul sisenesid seni kindlaks tegemata kaks noormeest Narvas Kangelaste tänaval asuvasse kauplusesse ja noaähvardusel varastasid kassast raha ning sigarette. Kahju on selgitamisel

Kehaline väärkohtlemine

26.septembri öösel ründas seni kindlaks tegemata mees Narvas Puškini tänaval 35-aastast meest.

28. septembri öösel ründas tundmatu mees Narvas Puškini tänaval baari juures 27-aastast meest, mille tagajärjel sai ta tervisekahjustuse.

28. septembril peksis 33-aastane mees Kohtla-Järvel Sõpruse puiesteel maja hoovis 57-aastast meest. Ründaja peeti kahtlustatavana kinni.

Vargused

25. septembril avastati, et Sillamäel Pavlovi tänaval on maja trepikojast varastatud lapsevanker väärtusega 156 eurot.

25. septembril avastati, et Narvas Laine tänaval on garaaži murtud ja varastatud neli talverehvi, valuvelgesid ning tööriistu. Kahju on 1210 eurot.

26. septembril avastati, et Vaivara vallas Laagna külas on ära varastatud mobiilside masti ja seadmekonteinereid ümbritsev aed. Kahju on 2000 eurot.

26. septembri öösel varastati Illuka vallas Konsu külas kahest ekskavaatorist ligikaudu 200 liitrit kütust, padrunikomplekt ja tööriistu. Esialgne kahju on 6700 eurot.

26. septembril avastati, et Narvas Daumani tänaval on garaažist varastatud kaks rehvikomplekti koos ilukilpidega ja kasukas. Kahju on 1836 eurot.

26. septembril avastati, et Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval on jäätisekioskisse tungitud ja varastatud jäätist ning karastusjooke. Kahju on selgitamisel.

26. septembril avastati, et Sonda vallas Erra alevikus Jõe tänaval on keldriboksi murtud ja varastatud naistejalgratas väärtusega 150 eurot.

26. septembril varastati Sillamäel Kesk tänaval asuvast ujulast tahvelarvuti väärtusega 300 eurot.

26. septembril avastati, et Narvas Tallinna maanteel on korterisse tungitud ja varastatud kuldehteid. Kahju on 11 000 eurot.

27. septembril varastati Narvas Rakvere tänaval spordihallist rahakott, isikutunnistus, pangakaarte ning nutitelefon. Kahju on 340 eurot.

27. septembril avastati, et Lüganuse vallas Purtse külas on tallu murtud ja varastatud elektrigeneraator, pesu, kööginõusid, aiatööriistu, välivoodi ja palju teisi esemeid. Kahju on 700 eurot.

27. septembril varastati Narvas 26. Juuli tänaval jäähalli riietusruumist mobiiltelefon väärtusega 229 eurot.

28. septembril tungiti Narvas Puškini tänaval pandimajja. Koha peal peeti kinni 33-aastane mees.

28. septembril avastati, et Narvas Vaksali tänaval on osaühingu ruumist varastatud sülearvuti ja teisi esemeid. Kahju on 290 eurot.

Asja rikkumine

28. septembril kella 3 ajal süüdati Narvas Rakvere tänaval sõiduauto Mercedes Benz. Kahju on 4000 eurot.

Piirijuhtumid

27. septembril kella 14 ajal teatati piirivalvuritele, et Sillamäel kalda lähistel on merel tühi kummipaat. Juhtimiskeskus võttis ühendust omanikuga, kes väitis, et viskas paadi viis aastat tagasi Sillamäel Sõtke oja juures asuvate paadigaraažide juures prügikasti, sest see oli katki. Piirivalvurid alustasid kaldalt otsingutega ja Tallinnast startis helikopter sündmuskohale. 18.30 ajal lõpetati otsingud, sest kogu piirkond sai kontrollitud, mille käigus ei leitud inimest ega avastatud ka inimese uppumisele viitavaid märke.

27. septembril kell 16.30 helistas Alajõe kordonisse naine, kes teatas, et näeb Peipsi järvel Kuru küla kohal kaldast umbes 800 meetri kaugusel hädasolevat purjelaudurit. Inimene ei suuda ise purjelauale ronida ja tuul kannab purjelauda järvele. Koheselt väljusid piirivalvurid kaatriga nimetatud piirkonda. Piirivalvurid nägid 400 meetri kaugusel kaldast purjelaual istuvat meest, kes oli väsinud ega suutnud kaldale sõitmiseks purje tõsta. Piirivalvurid aitasid purjelauduri koos lauaga Alajõe sadamasse. Mees arstiabi ei vajanud.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Vargus

Politseile teatati, et 7. septembril kella 9 ja 11 vahel varastati Pühalepa vallas Paluküla külas seenelkäigu ajaks metsa äärde jäetud jalgratas. Kahju on 223 eurot.

Otsingu- ja päästejuhtum

27. septembril kella 9 paiku teatati, et Orjaku sadamas on kaduma jäänud 43-aastane mees, keda nähti viimati liikumas eelmisel õhtul. Mehe surnukeha leiti veest kell 19.14 ning toimetati surma põhjuste väljaselgitamiseks lahangule.

Järvamaa

Sõiduki omavoliline kasutamine

27. septembril kella 2 ja 4 vahel ärandati Türi vallas Kirna külast sõiduauto Audi, millega sõideti Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 85. kilomeetril teelt välja kergliiklusteele ja põhjustati varalise kahjuga liiklusõnnetus. Kahju on 2000 eurot.

Vargused

Ajavahemikul 20.-25. septembril varastati Koeru vallas Ervita külas usteta hoonest umbes 8 ruumimeetrit küttepuid. Kahju on 280 eurot.

Ajavahemikul augusti lõpust kuni 26. septembrini murti sisse Paides Mündi tänaval asuvasse garaažiboksi ning varastati kaheksa rehvidega velge, auto rooliratas ja neli poritiivalaiendit. Kahju on 520 eurot.

Ajavahemikul 21.-26. september murti Kareda vallas Peetri alevikus sisse kõrvalhoonesse ja varastati neli sõiduauto naastrehvi. Sissemurdmise ja vargusega tekitatud kahju on 610 eurot.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

25.septembril kella 21 paiku löödi Haapsalus Kastani tänaval 14-aastast noormeest. Võimalik lööja on politseile teada.

28. septembril kella 2.45 paiku löödi Haapsalus Tallinna maanteel 19-aastast noormeest.

28. septembril kella 2.35 paiku löödi Haapsalus Tallinna maanteel 23-aastast noormeest.

Vargus

Ajavahemikul jaanuar kuni 28. september tungiti sisse Haapsalus Lepa tänavale pargitud sõiduautosse ning varastati autoraadio, autoaku, kõlarid ja neli valuvelge koos rehvidega. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. septembril kella 18 paiku löödi Pärnus Papiniidu tänaval asuvas korteris 31-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

27. septembril kella 11 paiku löödi Sauga alevikus Hirvela tänaval asuvas korteris 25-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused

26. septembril ajavahemikul kell 15-16.20 lõhuti Pärnus Rääma tänaval parklas seisnud sõiduauto ukseklaas ning autost varastati rahakott dokumentide ja sularahaga. Kahju on 320 eurot.

24. septembril kella 23.30 paiku tungiti Pärnus Raba tänaval asuva asutuse territooriumile ja varastati seal seisnud sõidukilt tahmafilter. Kahju on 2000 eurot.

Ähvardamine

26. septembril kella 11 paiku ähvardati Pärnus Tallinna maanteel 26-aastast naist vägivallaga. Võimalik teo toimepanija on politseile teada.

Raplamaa

Vargus

28. septembril ajavahemikul kell 9.20-12 murti Juuru vallas Vankse külas sisse haagissuvilasse ning varastati ehteid ja sularaha. Kahju on selgitamisel.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.