Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 29. septembrist 5. oktoobrini (2014-09-27 17:58:34)

Esmaspäeval, 29. septembril
kell 15-17 toimub Võru Kandles (Liiva 13, Võru) Võrumaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info siit.

Esmaspäeval, 29. septembril kell 11-13 toimub Põlva Kultuuri ja huvikeskuses (Kesk 15, Põlva) Põlvamaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info siit.

Teisipäeval, 30. septembril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ehitusmaavaratootjatega, et konsulteerida keskkonnatasude teemal.

Teisipäeval, 30. septembril kell 10-12 toimub Tehvandi staadioni hoone konverentsikeskuses (Nüpli küla, Otepää) Valgamaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info siit.

Teisipäeval, 30. septembril kell 10 toimub Otepääl loodusõhtu - väliseminar Taheva ja Mõniste piirkonnas. Loodusõhtu on tasuta, kohtade arv piiratud. Väliseminari korraldab Keskkonnaamet, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Registreerimine ja lisainfo: Margit Turb, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, margit.turb@keskkonnaamet.ee, 518 6747.

Teisipäeval, 30. septembril toimub Tallinna Ülikoolis projekti Mere ja siseveekogude ökosüsteemiteenuste määramise ja kaardistamise metodoloogia väljatöötamine avaseminar. Selle Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra Finantsmehhanismi projekti üldine eesmärk on aidata kaasa veekogude elurikkuse vähenemise ning ökosüsteemide kahjustamise peatumisele, toetades ökosüsteemide ja nende teenuste säilimist ja taastamist Eestis. Projektist lähemalt siit ja seminari ajakava on siin. Keskkonnaagentuur on üks kuuest projektis osalevast partnerist, projektitäitjateks on Lauri Klein looduskaitse osakonnast, Kristi Altoja veeosakonnast ning Katrin Väljataga ja Anne Aan analüüsiosakonnast.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 1. ja 2.oktoobril toimub Helsingis töörühma HELCOM MORE kümnes koosolek. Arutamisele tulevad teemad: ülevaade online monitoring manual seisukorrast, mida uuendatakse läbi osapoolte kommentaaride ja ettepanekute; praegused seireprogrammide juhised ning võimalused ja vajadused uute loomiseks. HELCOMi eesistujamaa on praegu Eesti ja töögrupi juht on Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituudi professor Urmas Lips. Keskkonnaagentuurist osaleb Kristi Altoja veeosakonnast ning Keskkonnaministeeriumist merekeskkonna osakonna peaspetsialist Agnes Villmann.

Neljapäeval, 2. oktoobril tuleb esmakordselt kokku keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse moodustatud jahindusnõukogu, et arutada jahindusreformi tulemusi ja muid jahindusega seotud küsimusi. Jahindusnõukogu juhib Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp ning sinna kuuluvad veel Juhan Särgava Eesti Põllumeeste Keskliidust, Einar Pärnapuu Eesti Erametsaliidust, Margus Puust Eesti Jahimeeste Seltsist, Karel Rüütli Riigikogu jahimeeste toetsurühmast ning Tiit Maran Eesti Keskkonnaühenduste kojast. Keskkonnaministeeriumi jahindusõukogu ülesanne on anda nõu kõiges, mis puudutab jahindusega seotud strateegilisi küsimusi ning õigusaktide väljatöötamist ja rakendamist.

Neljapäeval, 2. oktoobril algusega kell 15 avatakse Loodusmuuseumis uus näitus "Tempo ja Rütm. Südamelöögist kosmiliste tsükliteni.". Ühtlasi tähistatakse näituse avamisega Loodusmuuseumi 150. aastapäeva. Näitus jääb avatuks 1. märtsini 2015.

Neljapäeval, 2. oktoobril algusega kell 15 toimub Ardu koolimaja aulas Paunküla maastikukaitseala kaitsekorralduskava koostamisprotsessi avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kava koostamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Reedel, 3. oktoobril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus põlevkivitöösturitega, et konsulteerida keskkonnatasude teemal.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.