Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister kohtus ÜRO kliimakonventsiooni juhiga (2014-09-24 21:42:35)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus arutas New Yorgis ÜRO kliimakonventsiooni (UNFCCC) peasekretäri Christiana Figueresiga Eesti puhta majanduse edulugu.

"Eesti on hea näide sellest, kuidas kliimaeesmärkide saavutamine ei ole vastuolus kiire majandusarenguga. Oleme taasiseseisvusaastatega oma SKP kahekordistanud, CO2 heidet aga poole võrra vähendatud. Arutasime peasekretär Figueresiga, kuidas meie kogemusi ja edulugu jagada," ütles New Yorgis ÜRO kliimatippkohtumisel viibiv keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus.

Keskkonnaminister kinnitas kohtumise käigus Eesti ja Euroopa Liidu valmisolekut vähendada CO2 ka pärast 2020. aastat. Eesti on tugevalt toetanud ELi plaani jõuda 2030. aastaks 40 protsenti väiksema CO2 saasteni. Lisaks kliimamuutuste leevendamisele annaks see tõuke nutikama ja säästlikuma tehnoloogia kasutamisele ning parandaks elukeskkonda ja vähendaks tervisekahju. Eesti ise on just alustanud kliimastrateegia koostamist, mille lõpptähtajaks on aasta 2050.

Lisaks tutvustas minister lähemalt Eesti samme energiatõhususe suurendamisel ja CO2 vähendamisel. "Kui liita kokku viimastel aastatel tehtud ja lähiajal plaanitavad investeeringud, saame kokku üle 700 miljoni euro. Selle hulgas on mahukad hoonete renoveerimise projektid, elektriautode laadimistaristu väljaehitamine ja taastuvenergiale ülemineku toetamine. Oleme taastuvenergia osakaalu kasvatanud nii kiiresti, et kuulume ses osas ELi parimate hulka," rääkis keskkonnaminister.

Keit Pentus-Rosimannus osales eile New Yorgis toimunud Ban Ki-mooni kokku kutsutud ÜRO kliimatippkohtumisel, mille eesmärk on aidata kaasa üleilmse siduva kliimaleppe sõlmimisele 2015. aasta lõpus Pariisis.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.