Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-09-22 18:13:16)

Ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 198 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 röövimine, 120 varavastast kuritegu, neist 109 vargust (21 eluruumidest, 6 sõidukitest). Registreeriti 24 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 28 inimest. Joobes juhtide süül toimus 5 inimvigastustega liiklusõnnetust. Tabati 72 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 5 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 508 väärtegu. Piirilt väljastati 6 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 3 isikut, tuvastati 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 5 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 6 isikut), 2 salakaubavedamise juhtumit. Esitati 1 varjupaigataotlus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
19. septembril kella 21.50 ajal teatati politseile, et Väike-Ameerika tänava korteris tungiti kallale 70-aastasele mehele. Asjaolude selgitamiseks viis politsei jaoskonda 31-aastase mehe.

20. septembril kella 2.10 paiku teatati politseile, et Viru tänaval asuvas söögikohas tungiti tüli käigus kallale 18-aastasele noormehele. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 33-aastase mehe.

20. septembril kella 11 paiku teatati polisteile, et Vabaduse puiesteel asuvas korteris tungiti kallale 33-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 32-aastase mehe.

20. septembril kella 20.10 ajal teatati politseile, et Pallasti tänava korteris tungiti kallale 58-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 64-aastase mehe.

20. septembril kella 21 ajal teatati politseile, et Mustakivi teel asuvas poes tungiti kallale turvatöötajale. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 29-aastase mehe.

21. septembril kella 00.05 ajal teatati politseile, et Pae tänaval asuvas korteris tungiti kallale 46-aastasele naisele ja 51-aastasele mehele.

21. septembril kella 02.00 ajal teatati politseile, et Luise tänaval tungiti kallale 23-aastasele naisele.

21. septembril kella 04.15 ajal teatati politseile, et Puhangu tänaval asuvas korteris tungiti kallale 17-aastasele naisele. Kahtlustatavana viidi jaoskonda 19-aastane mees.

Vargused
Ööl vastu 19. septembrit varastati kesklinnas Narva maanteel seisnud autost kohver, milles olid mängukonsool koos kuvari ja lisavarustusega ning riideid. Kahju kokku 1500 eurot.

19. septembril varastati Tammsaare teel parklas seisnud kaubikust tööriistu rohkem kui 20 000 euro väärtuses.

19. septembri hommikul varastati Põhja puiesteelt kaks lukustatud jalgratast. Kahju kokku 1200 eurot.

Ööl vastu 19. septembrit varastati Vabarna teelt haagis Reso väärtusega 1500 eurot.

21. septembril avastati, et Koidu tänaval asuvasse korterisse on sissemurtud ning varastatud elektroonikat ja ehteid. Vargusega tekitatud kahju kokku umbes 2200 eurot.

Vargusekatse
20. septembri päeval püüti Toompuiesteel asuvast ettevõttest varastada erinevaid seadmeid umbes 8000 euro väärtuses. Varguses kahtlustatavana pidas politsei kinni 30-aastase mehe.

Harjumaa

Vargused
19. septembri öösel varastati Kiili vallas Kangrus garaažist kaks võistlusjalgratast, tööriistad ning spordijalanõud. Kahju kokku 5450 eurot.

Ööl vastu 19. septembrit varastati Harku valla majast tööriistu. Kahju kokku 2450 eurot.

Ööl vastu 19. septembrit varastati Rae vallas Karlas ehitusobjektilt ehitusmaterjale. Kahju kokku 5200 eurot.

Ööl vastu 19. septembrit varastati Rae valla Järvekülas varastati garaažist tööriistu. Kahju kokku 1610 eurot.

19. septembri öösel varastati Viimsis ettevõtte territooriumilt haagis väärtusega 3500 eurot.

20. septembri öösel varastati Kose vallas talust jalgratas ja survepesur. Kahju kokku 590 eurot.

Piirirežiimi rikkumine
19. septembril soovis lahkuda lennuga Moskvasse 29-aastane Vene Föderatsiooni kodanik. Naine viibis ilma seadusliku aluseta Eestis 7 päeva.

Sisenemiskeeld
21. septembril saabus lennuga Moskvast kaks Vene Föderatsiooni kodanikku Leedu Vabariigi ühekordse viisaga. Viisa taotlemisel ütlesid 18-aastased mees ja naine, et tahavad minna Leetu, tegelikult aga oli neil plaanis minna Amsterdami ja Pariisi, samuti puudusid neil asjakohased dokumendid ja elatusvahendid. Isikutele koostati piirilt väljastatud sisenemiskeeld ja nad lahkusid esimesel võimalusel tagasi Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
18. septembril kella 15.30 ajal jooksis Põltsamaa linnas Tartu maanteel naisest mööda end kapuutsiga varjanud mees, kes haaras naiselt õlakoti ning põgenes sellega majade vahele. Kott leiti majade vahelt üles, ent sellest oli võetud kannatanule kuuluv mobiiltelefon Huawei. Kahju on 328 eurot.

Põlvamaa

Vargus
20. septembril teatati politseile, et viimase pooleteise kuu vältel on Laheda vallas Tilsi külas sisse murtud suvilasse ja selle kõrvalhoonetesse ning varastatud raadio, alkoholi ja tööriistu. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on 555 eurot.

Tartumaa

Vargused
16. septembri ennelõunal avastas 71-aastane proua, et Tartus Soola tänaval turul käimise ajal oli tema kotist varastatud rahakott selles olnud dokumentide ja sularahaga. Kahju on 219 eurot.

18. septembril avastati, et Puhja vallas Viljandi teel on sisse murtud ehitusjärgus majja ning varastatud erinevaid tööriistu ja aiakäru. Käru leiti majast mõnesaja meetri kaugusel kraavist. Kahju on 3480 eurot.

19. septembril avastati, et Tähtvere vallas Pihva külas on ehitusjärgus maja aiaga piiramata õuelt varastatud müraplaate ja kivivilla. Kahju on 850 eurot.

20. septembril avastati, et Ülenurme vallas Külitse alevikus Arroli tänaval on sisse murtud ehitusjärgus majja ning varastatud keraamilisi plaate. Esialgne kahju on umbes 3000 eurot.

20. septembri varahommikul pakkus 20-aastane noormees Tartus Küüni tänaval pargis talle tundmatule neiule külma kaitseks oma mantlit. Selle tagasi saades avastas, et mantli põuetaskus on kadunud mobiiltelefon Samsung. Kahju on 350 eurot.

20. septembril hommikul varastati Tartus Raekoja platsil kohviku väliterrassilt järelevalveta jäetud matkakott selles olnud mobiiltelefoni, riiete ja teiste esemetega. Kahju on 389 eurot.

Kelmus
19. septembril laekus politseile teade, et augustikuus osteti interneti müügikeskkonnast kodumasin, mille eest soovis müüja saada ettemaksu. Selle tasununa ja kuu möödudes ei saanud klient ei kaupa ega raha tagasi. Kahju on 150 eurot.

Valgamaa

Vargused
20. septembril avastati, et Valgas Vahtra tänaval on lõhutud garaaži lukk ning varastatud kiiver, prille, saapaid, alkoholi ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 246 eurot. Kontrollimisel selgus, et samas piirkonnas on püütud sisse murda ka teistesse garaažidesse.

22. septembri varahommikul avastati, et Palupera vallas Miti külas on lõhutud pinnasesõelumisseadme kütusepaagi lukustus ning varastatud umbes 140 liitrit kütust. Kahju on selgitamisel.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
22. septembril pöördusid politseisse kaks 19-aastast neiut, kelle sõnul oli eelmisel ööl 27-aastane alkoholi tarvitanud mees Viiratsi vallas Tusti külas neist üht rusikaga ja teist kaikaga näo piirkonda löönud.

Võrumaa

Vargused
18. septembri keskpäeva paiku varastati Võrus Kooli tänaval spordikeskuse riietusruumist mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 229 eurot.

18. septembri pärastlõunal varastati Võrus Räpina maanteel spordihalli riietusruumist koolikotist sularaha. Kahju on 200 eurot.

20. septembril teatati, et Sõmerpalu vallas on viimase kahe nädala vältel sisse murtud mõisa viinavabrikusse. Lõhkumisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril
20. septembril kella 21 paiku kontrollis piirivalvur Koidula maanteepiiripunktis Mercedes Benzi juhtinud 32-aastast Vene Föderatsiooni kodaniku. Mehe juurest tuli alkoholi lõhna ning alkoholi tarvitamist kinnitas ka alkomeetri näit. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning sõidukit tuli ära viima kaine juht.

20. septembril kella 10 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis 57-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle mitmekordne viisa ei olnud veel kehtiv ning isikul puudus seega seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suundus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. septembril kella 13.30 paiku avastas Värska kordoni radarvaatleja Pihkva järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes mootorpaadiga piiri ületanud kaks Eesti Vabariigi kodanikku kinni pidas ja Värska kordoni esindajale üle andis.

21. septembri keskpäeva paiku pidasid piirivalvurid Värska vallas Voropi küla lähistel kinni mehe, kel puudusid dokumendid, ent kes väitis end olevat Sudaani vabariigi kodanik. Isik toimetati asjaolude selgitamiseks kordonisse. Juhtumiga tegeleb edasi halduskohus.

21. septembril kella 13.50 paiku pidasid Mehikoorma kordoni piirivalvurid Peipsi järvel kinni kolm Eesti Vabariigi kodanikku, kes ületasid mootorpaadiga ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone suunaga Eestist Vene poolele ja tagasi. Paadil oli olemas GPS-seade, kuid sellegi poolest kaotati järvel siht. Rikkumise eest määrati paadijuhile 80-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
19. septembril kella 16.45 paiku tungiti Rakveres Lina tänava majas kallale 76-aastasele naisele.

Vargused
19. septembril teatati politseile, et Rakveres Aasa tänava hoovist varastati 800liitrine veemahuti. Kahju on 250 eurot.

19. septembril teatati politseile, et Vinni vallas Kadila külas Pärna tänaval varastati traktoritest umbes 250liitrit diislikütust. Kahju on 375 eurot. Traktorite kütuselukud ei olnud lukustatud.

19. septembril avastati, et Tamsalus Porkuni külas Järvetalu tee majast varastati hüdrofoor ja LED-valgusti. Kahju on 215 eurot.

21. septembril teatati politseile, et Pajusti alevikus Linnu tee maja juurest varastati järelhaagis Respo registreerimisnumbriga 156YJG. Kahju on 1680 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
19. septembril kella 20 paiku tungiti Narvas Puškini tänava trepikojas kallale 44-aastasele mehele. Politseijaoskonda viidi 33-aastane mees.

20. septembril kella 6.30 paiku tungiti Narvas Kreenholmi tänava korteris kallale 30-aastasele naisele. Politseijaoskonda viidi 35-aastane mees.

21. septembril kella 21.30 paiku tungiti Kohtla-Järvel Estonia puiestee maja esimesel korrusel kallale 37-aastasele naisele. Politseijaoskonda viidi 47-aastane mees.

21. septembril kella 12.55 paiku tungiti Kohtla-Järvel Kalevi tänava majas kallale 30-aastasele naisele. Politseijaoskonda viidi 54-aastane mees.

21. septembril kella 21 paiku tungiti Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris kallale 33-aastasele naisele. Politseijaoskonda viidi 36-aastane mees.

Vargused
19. septembril teatati politseile, et Narvas Juhhanovi tänava kooli juurest varastati jalgratas Trek. Kahju on 429 eurot.

19. septembril teatati politseile, et Väike-Maarjas Abispea külas varastati kõrvalhoonest tööriistu. Kahju on 140 eurot.

19. septembril teatati politseile, et Sillamäel Kalda tänava garaažiboksist varastati kaks trimmerit, tööriistu ja muid esemeid. Kahju on 435 eurot.

20. septembril kella 2 paiku varastati Narvas Mõisa tänava baarist käekott, milles olid mobiiltelefon Samsung, pass ja muud esemed. Kahju on 638 eurot.

20. septembril avastati, et Narvas Võidu tänava korterist varastati kaks trelli, perforaator ja ehitussegud. Kahju on täpsustamisel.

20. septembril avastati, et Jõhvis Tartu maanteel asuvast kontoriruumist varastati erinevaid tööriistu. Esialgne kahju on 6500 eurot.

20. septembril teatati politseile, et Tudulinna vallas Rannapungerja küla suvilast varastati muusikakeskus, audiomakk, neli tekki, padi ja viis ämbrit. Kahju on 4530 eurot.

20. septembril teatati politseile, et Narvas Oru tänava korterist varastati jalgratas. Kahju on 300 eurot.

21. septembril teatati politseile, et Jõhvis Rakvere tänava kauplusesse murti sisse ja varastati arvuti ning kassade sahtlitest sularaha. Kogukahju on 750 eurot.

Dokumendi, pitsati ja plangi võltsimine
19. septembril kella 17 paiku peeti Narva maanteepiiripunktis kinni veoauto Renault Master, mille tehasetähise VIN-number ja identifitseerimiskleebis oli võltsimistunnustega.

Piirijuhtumid
21. septembril kella 17.50 paiku kontrolliti Narva maanteepiiripunktis 1979. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega meest. Mehe riiete alt avastati 63 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretipakki. Juhtumiga tegeleb Ida tollikeskuse esindaja.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
29. augustil kella 15 paiku avastati, et Paides Kure tänaval on kortermaja keldritest varastatud kaks jalgratast ja muid esemeid. Kahju on kokku 755 eurot.

Kelmus
20. septembril kella 1 paiku helistati lauatelefonile Paides Ristiku tänaval elavale venekeelt kõnelevale naisterahvale. Kõnega anti naisterahvale teada, et tema poeg on põhjustanud avarii ja olukorra lahendamiseks, on vaja raha. Peale kõnet saabus naisterahva ukse taha noorem meesterahvas, kellele naisterahvas andis sularaha ja oma pangakaardi koos PIN koodiga. Esialgsetel andemetel võeti pangakaarti kasutades arvelt 300 eurot sularaha.

Läänemaa

Röövimine
21. septembril kella 1 paiku löödi Haapsalus Tallinna maanteel 36-aastast meest, kellelt võeti ära nahktagi ja mobiiltelefon. Kahju on 160 eurot.

Kelmus
19. septembril kella 2 paiku helistati lauatelefonile Noarootsi vallas Österby külas elavale venekeelt kõnelevale naisterahvale. Kõnega anti naisterahvale teada, et tema pojaga on probleeme ja nende lahendamiseks, on vaja raha. Peale kõnet saabus naisterahva ukse taha noorem meesterahvas, kellele naisterahvas andis oma pangakaardi koos PIN koodiga. Esialgsetel andemetel võeti pangakaarti kasutades arvelt 300 eurot sularaha.

Pärnumaa

Vargused
10. septembril kella 4 paiku varastati Pärnus Merimetsa tänaval paadihaagis. Kahju on 1500 eurot.

18. septembril kella 22 paiku varastati Paikuse alevis Paide maanteel jalgratas. Kahtlustatavana peeti kinni 34-aastane mees.

19. septembril kella 14 paiku varastati Pärnus Laial tänaval toast sülearvuti koos lisaseadmetega. Kahju on 400 eurot.

Ööl vastu 19. septembrit varastati Pärnus Kaevu tänaval keldrist kaks jalgratast ja muid esemeid. Kahju on 949 eurot.

20. septembril avastati, et Tahkuranna vallas Reiu külas on kuurist varastatud survepesur, mootorsaag ja murutrimmer. Kahju on 1000 eurot.

Omavoliline sissetung
Ööl vastu 20. septembrit tungiti sisse Pärnus Laeva tänaval keldriboksidesse. Esialgsetel andmetel midagi varastatud pole.

Raplamaa

Vargus
19. septembril avastati, et Raplas Loo tänaval on asutuse territooriumil parkinud veoautodest varastatud 220 liitrit diislikütust. Kahju on selgitamisel.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.