Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Baltimaade tõuaretajad kohtuvad Tallinnas (2014-09-17 11:18:02)

17.-18. septembril toimuv Baltimaade 17. tõuaretuse konverents toob Tallinnasse üle saja Balti riikide teadlase, aretusorganisatsioonide ja loomakasvatajate esindaja.

"Tõuaretuse konverents toimub Eestis väga huvitaval ajal. Ühelt poolt oleme jõudnud näiteks piimatoodangus tõuaretuse abil 19 000 kg aastas lüpsvate lehmadeni, teisalt on õhus kartus ületootmise ees lähitulevikus," ütles Jõudluskontrolli Keskuse direktor Kaivo Ilves. "Samas aitab tõuaretus pikas plaanis hoida põllumajanduse konkurentsivõimelisena ja Eesti on siin pigem esirinnas."

Konverentsil antakse ülevaade tõuaretuse ja jõudluskontrolli hetkeseisust Baltimaades ning tutvustatakse geenitehnoloogia uusi võimalusi tõugude aretamisel ja piimakarjade toodangu tõstmisel.

Konverentsi korraldab Jõudluskontrolli Keskus koostöös Eesti Maaülikooliga. Konverentsil osalevad tõuaretusorganisatsioonide esindajad, loomakasvatajad, spetsialistid ja teadlased Baltimaadest, Belgiast ja Prantsusmaalt.

Eestis on 13 aretusühingut, mis tegelevad hobuste, veiste, lammaste, lindude, karusloomade ja sigade aretustööga. Jõudluskontrolli Keskus tegeleb põllumajandusloomade jõudlusandmete kogumise ja analüüsimise ning geneetilise väärtuse hindamisega. Lisaks on Eestis neli aretusühingut, kes tegelevad ohustatud tõu säilitamisega.

Põllumajandusloomade aretuse peamine eesmärk on võimalikult produktiivsete ja majanduslikult tasuvate tõugude aretamine. Eestis tegutsevad aretusühingud seisavad hea selle eest, et loomakasvatajad saaksid kasutada parimate tõuloomade paljundusmaterjali ja seeläbi parandada oma karja jõudlusnäitajaid, et suurendada majanduslikku efektiivsust.

Lisainfo konverentsi kohta www.babc2014.eu<http://www.babc2014.eu>

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 17.09.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.