Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänasel erametsanduse aastaseminaril räägitakse energiapuidust (2014-09-17 11:12:28)

Täna, 17. septembril Tallinnas, hotell Euroopa konverentsisaalis toimuval erametsanduse aastaseminaril „Puit energiaks 2014“ arutlevad puiduenergia teemal riigi, metsaomanike ja ettevõtjate esindajad.

Energiapoliitika kujundamise teema on oluline kliimamuutustest tulenevate riskide, kütuse tarnekindluse ja hinnatõusu kontekstis ning ülemaailmse konkurentsi tõttu fossiilsete kütuste pärast. Puitkütuse eelis lisaks keskkonnasõbralikkusele on see, et reeglina on tegu kodumaise toormega, mille kasutamine aitab vähendada sõltuvust energiakandjate impordist ning luua kodumaal töökohti. Lisaks püsib puidu hind (erinevalt nafta või gaasi hindadest) stabiilsena.
Madalakvaliteedilise puidu kasutamisest energia tootmiseks võidavad nii tarbijad, metsaomanikud kui ka riik tervikuna. Seetõttu on energiapoliitika kujundamise osapooled otsinud pidevalt võimalusi, et keskkonnasõbraliku kütuse varumist ja kasutamist omalt poolt hoogustada.

Seminaril arutlevad energiapuidu teemadel AS Toftan tegevjuht Martin Arula, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi strateegilise planeerimise juht Madis Laaniste, Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar, AS Fortum Eesti tegevjuht Margo Külaots ja Arved Viirlaiu Põhja-Eesti Metsaühistu metsameister Margus Paesalu. Seminari moderaator on SA Erametsakeskus juhatuse liige Jaanus Aun. Seminari avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.
Seminari korraldaja on SA Erametsakeskus, ja toetaja Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Seminari kava leiate aadressilt http://www.eramets.ee/seminar/
Ettekannetega saate tutvuda aadressil http://www.eramets.ee/info/ettekanded/



Allikas: SA Erametsakeskuse 17.09.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.