Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 15.-21. septembrini (2014-09-15 05:01:48)

Esmaspäevast reedeni, 15.-19. septembrini
osaleb Keskkonnaagentuuri ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil Valgevenes toimuval konverentsil "Euroopa suurkiskjad: probleemid väikeste
populatsioonidega, juurdekasvu uuringud ning väljakutsed
reintroduktsioonideks".

Esmaspäevast reedeni, 15.-19. septembrini on Keskkonnaagentuuri
prognoosmudelite osakonna peaspetsialist Tanel Voormansik Hollandis, kus toimuvad EUMETNET programmide EUMETFREQ ja OPERA kohtumised. Lisainfot programmidest ( http://www.eumetnet.eu/programmes ) .

Esmaspäevast pühapäevani, 15.-21. septembrini on Loodusmuuseumis võimalik tutvuda 52. seenenäitusega, mis on sel nädalal erandkorras avatud E-P 10.00-18.00 ning N 10.00-19.00. Näituselt leiab läbisegi nii söögi- kui ka mürkseeni. Naturaalsetele seentele sekundeerib näitusel disaineri Ruth Huimerinna seeneteemaliste esemete väljapanek ”Õnneseen".

Esmaspäeval, 15. septembril kell 14-16 toimub Keskkonnaamati kontoris (Pargi 15, Jõhvi) Ida Virumaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info Keskkonnaameti kodulehelt ( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/170577/ ) .

Esmaspäeval, 15. septembril kell 10-12 toimub Rakvere Kolledžis (Pikk 40, Rakvere) Lääne Virumaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info Keskkonnaameti kodulehelt ( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/170577/ ) .

Teisipäevast laupäevani, 16.-20. septembrini toimuvad Valgamaa seenepäevad. Viie päeva jooksul toimuvad seeneretked Valgas, Tõrvas ja Otepääl professionaalsete juhendajate eestvedamisel, seeneprogrammid õpilastele ja koolieelikutele, avatud on seenenäitused Valgas ja Otepääl. Seenepäeva üritused on osalejatele tasuta. Valga Muuseumi saab sisse muuseumipiletiga (www.valgamuuseum.ee). Valgamaa seenepäevi rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Korraldab Valga Muuseum koostöös Keskkonnaametiga.

Teisipäeval, 16. septembril algusega kell 18 toimub Iisaku looduskeskuses loodusõhtu "Võõrliigid Eestis". Võõrliikidest räägib Merle Ööpik Eesti Maaülikoolist.

Teisipäeval, 16. septembril algusega kell 10.30 toimub Keskkonnaameti Tartu kontori II korruse saalis (Aleksandri 14) infopäev orgaanilisi lahusteid kasutatavatele käitistele. Teabepäeval tutvustab Keskkonnaamet uut tööstusheite seadusest tulenevat kohustust oma tegevus registreerida ning vastavat Keskkonnaameti teenust. Teabepäevadele on oodatud need ettevõtted, kes kasutavad väikeses koguses orgaanilisi lahusteid ning kellele seetõttu antud kohustus rakendub. Enamasti puudutab see keemilisi puhastusi, kes ei pea omama välisõhu saasteluba.

Kolmapäeval, 17. septembril ütleb keskkonnaminister Keit Pentus -Rosimannus avasõnad SA Erametsakeskuse aastaseminaril.

Neljapäeval, 18. septembril kell 18.00 toimub Loodusmuuseumis Öökulli akadeemia loodusõhtu, kus esineb Valdur Mikita loenguga "Mõtisklusi seentest". Loodusõhtul räägitakse, miks me tegelikult seenel käime ning käsitletakse kirjanduslik-topograafilisi mõtteid eestlaste seenemeelsusest.

Reedel, 19. septembril kell 10 toimub Tehvandi staadionihoone konverentsikeskuses (Nüpli küla, Otepää vald) seminar „Riigi jäätmekava 2014-2020“, kuhu oodatakse osalema Põlvamaa, Võrumaa ja Valgamaa omavalitsusi.

Reedel, 19. septembril kell 15-17 toimub Jõgeva Vallavalitsuses (Piiri 4, Jõgeva) Jõgevamaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba.

Reedel, 19. septembril kell 11-13 toimub Atlantise konverentsikeskuses (Narva mnt 2, Tartu) Tartumaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba.

Reedel, 19. septembril lõpetatakse Sillamäel projekt „Sillamäe prügila sulgemine“. Sillamäe Linnavalitsuse projekt läks kokku maksma 1 124 938 eurot, millest KIKi kattis 1 012 444 eurot. Toetus tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Reedel, 19. septembril algusega kell 10.30 toimub Tartu Keskkonnahariduse Keskuses Euroopa Majanduspiirkonna keskkonnaprogrammi III avatud taotlusvooru infopäev.

Laupäeval ja pühapäeval, 20. ja 21. septembril kell 11.00, 13.00 ja 15.00 toimuvad Loodusmuuseumi hoovis etendused "Seenekuningas". Eesti pärimusel põhineva etenduse käigus saavad lapsed teada, kuidas suhtusid metsa meie esivanemad ja kui suur jõud võib olla ühel väikesel metsaelanikul. Etenduse lavastab ja etendab rändteater Vaba Vanker.

Pühapäeval, 21. septembril kell 9 toimub väljasõit Matsalu rahvusparki. Tutvutakse Penijõe looduskeskuse väljapanekuga, külastatakse Lihulas toimuvat 12. Matsalu loodusfilmide festivali ning peatutakse Keemu vaatetornis. Väliseminari juhendab botaanik Peeter Vissak. Keskkonnaameti projektist kaetakse lektoritasu ja bussitransport, sissepääsupileti filmifestivalile (2.-) tasub iga osaleja ise.
Lõunapausi jaoks kaasa võtta oma leivakott. Selga ja jalga panna matkarajal liikumiseks sobivad riided ja jalanõud. Seminari toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osavõtusoovist teavitamine ja lisainfo: Reet Vaiksalu, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, reet.vaiksalu@keskkonnaamet.ee, 5308 3344.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.