Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-09-09 01:48:39)

Nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 221 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 3 avaliku korra rasket rikkumist, 111 varavastast kuritegu, neist 93 vargust (9 eluruumidest, 10 sõidukitest), 7 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 17 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja sai vigastada 20 inimest. Tabati 62 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 6 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 499 väärtegu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja suhtes
6. septembril kella 3.45 ajal tungiti Pelguranna tänaval kallale teenistusülesandeid täitnud abipolitseinikule. Sündmuskohal peeti kinni ja viidi politseijaoskonda 20-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised
6. septembril kella 00.30 ajal teatati politseile, et Suur-Sõjamäe tänava majas tungiti tüli käigus kallale 19-aastasele neiule.

6. septembril kella 2 paiku teatati politseile, et vanalinna lõbustusasutuses tungis 35-aastane mees kallale 33-aastasele naisele.

6. septembril kella 4.45 paiku teatati politseile, et Juurdeveo tänava korteris tungiti kallale 63-aastasele naisele. Asjaolude selgitamiseks viis politsei jaoskonda 67-aastase mehe.

6. septembril kella 10.15 ajal teatati politseile, et Punasel tänaval tungiti tüli käigus kallale 34-aastasele mehele.

7. septembril kella 02.10 ajal teatati, et Raadiku tänaval asuvas korteris tungiti kallale 35-aastasele naisele. Kahtlustatavana viidi jaoskonda 34-aastane mees.

7. septembril kella 02.15 ajal teatati, et J. Sütiste teel asuvas korteris tungiti kallale 38-aastasele naisele. Politsei viis jaoskonda avaldaja ning 39-aastase mehe.

7. septembril kella 21.30 ajal teatati, et Kangru tänaval asuvas korteris tungiti kallale 39-aastasele naisele. Kahtlustatavana viidi jaoskonda 36-aastane mees.

7. septembril kella 22.20 ajal teatati, et Pae turul tungiti tüli käigus kallale 45-aastasele mehele.

Vargused
Ööl vastu 5. septembrit varastati Kivimäe tänaval asuvast majast tööriistu. Kahju kokku 1808 eurot.

Ööl vastu 5. septembrit varastati Väike-Rannavärava tänavale pargitud autost fotovarustus koos kotiga, spordikott riietega ja õlakott telefoni, sularaha ja võtmetega. Kahju kokku 1043 eurot.

5. septembril varastati Ehitajate teel asuvast riietepoest 1176 euro väärtuses kaupa. Kaupluse töötajad asusid varast jälitama ning said kätte koti varastatud kaubaga ja varga käekoti, kuid naisterahvas ise põgenes.

5. septembri õhtul varastati Rüütli tänaval seisnud kaubikust naviseade, seljakott, reisikott ja MP3 mängija. Kahju kokku 1000 eurot.

5. septembril varastati Õismäe tee korterist kaks sülearvutit, väärisesemeid ja kotte. Kahju kokku 1905 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
5. septembril kella 19 ajal teatati politseile, et Vasalemma vallas Rummus tungiti korteris kallale 61-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 64-aastase mehe.

6. septembril kella 17 paiku teatati politseile, et Rae vallas Vaidas tungiti korteris kallale 25-aastasele mehele.

Vargused
5. septembril avastati, et Kernu vallas asuvast suvilast on varastatud kaks elektrilist saagi, kang ja kaks mereväe vormimütsi. Kahju kokku umbes 350 eurot.

6. septembril avastati, et Padise vallas asuvast talust on varastatud murutraktor, võsasaag, mootorsaag, paadimootor ning kolm kanistrit. Kahju kokku 4515 eurot.

6. septembril avastati, et Viimsi vallas Haabneemes on majast varastatud antiikmööblit ja raamatuid. Kahjusumma on täpsustamisel.

7. septembril teatati, et Kosel Nõrava külas on avaldajale kuuluva katastriüksuse ühest nurgast langetatud 30-40 mändi. Puude mahavõtmisega tekitatud kahju umbes 2000 eurot.

7. septembril avastati, et Maardus asuva ettevõte territooriumil asuvate merekonteinerite plommid on eemaldatud ning üritatud varastada 12 veoauto ratast maksumusega 4200 eurot.

Ebaseaduslik riigis viibimine
7. septembril kella 09.30 ajal kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinna D-terminali reisilaevaga Helsingist saabunud Türgi kodanikku dokumente. 29-aastasel mehel ei olnud esitada kehtivat Schengeni elamisluba või viisat ja tal puutus õiguslik alus riigis viibimiseks. Isikule määrati rahatrahv 25 trahviühikut. Mees toimetati migratsioonijärelevalve büroo kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus
7. septembril avastati, et Vastse-Kuuste vallas Voorekülas on taluõuelt varastatud katuse aluskatet, katuseaknaid, kaablit, tööriistu, televiisor ja teisi esemeid. Kahju on selgitamisel.

Tartumaa

Avaliku korra rasked rikkumised
6. septembri öösel kella 3 ajal sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänaval meelelahutusasutuse juurde, kus alkoholijoobes 31-aastasel mehel oli tekkinud sõnelus talle tundmatu mehega. Konflikti käigus sai kannatanu tundmatult rusikahoobi näo piirkonda.

6. septembri öösel kella 4 ajal sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänaval meelelahutusasutusse, kus umbes 40-aastane mees lõi 26-aastasele klienditeenindajale klaasiga näo piirkonda.

Vargused
Ööl vastu 3. septembrit varastati Tartus Nooruse tänaval ühiselamu rattaparklast trosslukuga lukustatud jalgratas Fuji. Kahju on 420 eurot.

4. septembril tungiti Tartus Rebase tänaval tuulutusasendisse jäetud akna kaudu ühiselamu tuppa ning varastati sülearvuti, mobiiltelefon, riideid, jalanõusid ja teisi esemeid. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 5. septembrit varastati Tartus Vabbe tänaval eramaja kinnisest hoovist sõiduauto Mercedes Benz registreerimisnumbriga 372 MEZ. Sõiduki ja selles olnud karusnahkse vesti vargusega tekitatud kahju on 18200 eurot.

5. septembril avastati, et Tartus Ropka tänaval on sisse murtud sõiduautosse Audi A6 ning varastatud automakk, võimendi, jalanõud, seljakott, bowlingu-varustus ja teisi esemeid. Kahju on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised
5. septembri öösel kella 4 ajal sai politsei väljakutse Tartus Anne tänaval toitlustuskohta, kus alkoholijoobes 22-aastasel naisel tekkis konflikt ja rüselus söögikoha koka, 17-aastase naisega.

Politseile laekus teade, et 5. septembri õhtul kella 19 ajal lõi 24-aastane mees Tartus Mõisavahe tänaval korteris oma 27-aastast endist elukaaslast.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
6. septembri öösel sai politsei väljakutse Valgas Sepa tänavale, kus alkoholijoobes 45-aastane mees lõi oma 63-aastast elukaaslast. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema.

Juhtumid piiril

5. septembril pidas Luhamaa kordoni autopatrull Misso vallas kontrollimiseks kinni Audi 80, mida juhtinud 49-aastasel mehel tuvastati alkoholijoove. Lisaks ilmnes, et mehel puudus sõiduki juhtimise õigus.

5. septembril kella 15.15 ajal avastas Mustvee kordoni radarivaatleja Peipsi järvel piirirežiimi alasse sisenenud aluse. Mustvee kordoni piirivalvurid pidasid paadijuhi, 45-aastase Eesti kodaniku kinni ning määrasid talle riigipiiriseaduse rikkumise eest rahatrahvi.

5. septembri õhtupoolikul kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal 46-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle ühekordne viisa oli kehtivuse kaotanud. Kuna isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, koostati talle ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

6. septembri hommikul avastas Mustvee kordoni radarvaatleja Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid mootorpaadiga kontrolljoont ületanud 26-aastase mehe kinni. Riigipiiriseaduse rikkujale määrati rahatrahv.

6. septembri keskpäeval kontrolliti Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 37-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle viisa oli kehtivuse kaotanud. Kuna isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, koostati talle sisenemiskeeld ja mees saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

7. septembri hommikul avastas Mehikoorma kordoni radarvaatleja Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid mootorpaadiga kontrolljoont ületanud 56-aastase mehe kinni. Riigipiiriseaduse rikkujale määrati rahatrahv. Piirivalvurid selgitasid, et paadil oli küll GPS seade, ent paadijuht ei osanud seda kasutada.

7. septembri keskpäeval kontrolliti Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 57-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle mitmekordne viisa oli kehtivuse kaotanud. Kuna isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, koostati talle sisenemiskeeld ja mees saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

7. septembri pärast lõunal kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis 42-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku. Piirivalvur täheldas, et autojuhi reaktsioonikiirus oli häiritud, kõne aeglane ning lisaks tuli sõidukist alkoholi lõhna. Kontrollimisel ilmnes, et autojuht oli alkoholi tarvitanud. Piirivalvurid kõrvaldasid ta juhtimiselt ning mehe suhtes alustati väärteomenetlust. Sõiduki juhtimise võttis üle kohapeale kutsutud asendusjuht.

7. septembril kella 18 ajal sai politsei teate, et Tartumaal Luunja vallas on kadunuks jäänud 90-aastane naine. Naist suundusid otsima teiste seas Varnja kordoni piirivalvur ühes jäljekoeraga. Kella 19.20 paiku leidis teenistuskoer naise üles, ta oli suuna kaotanud ja paarisaja meetri kaugusel oma kodust. Naine meedikute abi ei vajanud ja ta viidi koju.

7. septembri öösel kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal 60-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle ühekordne viisa oli kehtivuse kaotanud ning isikul puudus seega seaduslik alus Eestis viibimiseks.

7. septembri varahommikul kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenedes 28-aastast Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle mitmekordne viisa oli kehtivuse kaotanud. Kuna isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, koostati talle sisenemiskeeld ja naine saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
5. septembril avastati, et Sõmeru vallas Kohala-Eesküla külas on tallu ja aita murtud ning varastatud tööriistu. Kahju on 2090 eurot.

6. septembril avastati, et Väike-Maarja vallas Avispea külas on sisse murtud tallu ja varastatud muruniiduk, neli 5-liitrist kanistrit koos kütusega, hekikäärid ja teisi esemeid. Kahju on 565 eurot.

7. septembril avastati, et Tapal Rooba tänaval on garaaži murtud ja varastatud elektrigeneraator, jalgratas ning käsitööriistu. Kahju on 2200 eurot.

Sissetung
7. septembril tungiti läbi akna Kadrina vallas Hulja alevikus tootmishoonesse. Midagi ära ei varastatud.

Ida-Virumaa

Vargused
6. septembril varastati Narvas Hariduse tänaval maja trepikojast tööriistu. Kahju on 665 eurot.

7. septembril avastati, et Kohtla vallas Servaääre külas on kaalumajja sisse murtud ja varastatud ehitusmaterjali. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 7. septembrit varastati Narvas Mõisa tänaval sõiduauto BMW registrimärgiga 355TGO. Kahju on 2000 eurot.

Omavoli
6. septembri öösel andis 53-aastane mees teada, et Sillamäel Viru puiesteel üritatakse ärandada tema sõiduautot Audi. Omanik pidas ise varga kinni ja andis politseile üle 29-aastase mehe.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine
6. septembril kella 20 paiku löödi omavahelise tüli käigus Hiiu vallas Luidja külas 41-aastast meest.

Järvamaa

Kehalised väärkohtlemised
30. augustil kella 4 paiku löödi Kareda vallas Müüsleri külas 25-aastast meest.

7. septembril kella 3 paiku löödi Albu vallas Peedu külas 44-aastast meest.

Vargus
5. augustil avastati, et Türi vallas Retla külas on ekskavaatorist varastatud 200 liitrit diislikütust. Kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised
31. augustil kella 6 paiku löödi Haapsalus Posti tänaval 26-aastast meest.

6. septembril kella 20 paiku tekitati ühise alkoholitarvitamise käigus valu 25-aastasele mehele.

Vargus
5. septembril avastati, et Hanila vallas Pivarootsi külas on kuurist varastatud jalgratas Optima. Kahju on 300 eurot.

5. septembril avastati, et Hanila vallas Karuse külas on talust varastatud võsatrimmer ja muid esemeid. Kahju on 500 eurot.

5. septembril kella 20 paiku avastati, et Tallinnast Pärnusse teel olnud liinibussi pagasiruumist on varastatud spordikott koos sülearvuti ja muude esemetega. Kahju on 1818 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
4. septembril kella 18 paiku tõugati Pärnus Mai tänaval 30-aastast naist.

5. septembril kella 21 paiku löödi Sauga alevikus 23-aastast meest.

Vargused
5. septembril kella 4 paiku varastati Pärnus Ilvese tänaval parkinud sõiduautost automakk ja muid esemeid. Kahju on kokku 211 eurot.

Ööl vastu 30. augustit varastati Pärnus Rääma tänaval parkinud veokist 300 liitrit diislikütust. Kahju on 300 eurot.

30. augustil avastati, et Tõstamaa alevikus on lukustamata kõrvalhoonest varastatud mootorsaag ja võsalõikur. Kahju on selgitamisel.

3. septembril avastati, et Varbla vallas Mereäärse külas on talust varastatud mitmesuguseid esemeid. Kahju on kokku 675 eurot.

7. septembril kella 19 paiku varastati Pärnus Hommiku tänaval avatud akna kaudu auto esiistmelt mobiiltelefon Samsung. Kahju on 305 eurot.

Ööl vastu 6. septembrit varastati Pärnus Rüütli tänaval teenindusasutusest televiisor. Kahju on 299 eurot.

Omavoliline sissetung
7. septembril kella 20 paiku avastati, et Pärnus Oja tänaval on tungitud eramusse.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
5. septembril 2 paiku löödi Märjamaa vallas Luiste külas 54-aastast naist.

7. septembril kella 20 paiku tekitati Märjamaa vallas Varbola külas valu 46-aastasele naisele. Kahtlustatavana peeti kinni 45-aastane mees.

Omavolilised sissetungid
5. septembril avastati, et Märjamaa vallas Vanamõisa külas on tungitud talu kõrvalhoonetesse.

Ööl vastu 7. septembrit tungiti Vigala vallas Kivi-Vigala külas Valge tänaval parkinud sõiduautosse.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.