Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 8.-14. septembrini (2014-09-08 07:07:30)

Esmaspäeval, 8. septembril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ehitusmaavaratootjatega, et arutada 2016+ keskkonnatasude teemal.

Esmaspäeval, 8. septembril kell 14-16 toimub Viljandi Linnaraamatukogus (Tallinna 11/1, Viljandi) Viljandimaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info Keskkonnaameti kodulehel ( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/170577/ ) .

Esmaspäeval, 8. septembril kell 10-12 toimub Keskkonnaameti kontoris (Roheline 64, Pärnu) Pärnumaa infopäev paisuomanikele. Infopäeval selgitatakse paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba. Täpne info Keskkonnaameti kodulehel ( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/170577/) .

Teisipäeval, 9. septembril algusega kell 11.00 tutvustavad keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus, Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus ning SA Poliitikauuringute Keskuse Praxis analüütik Mari Rell 2016+ keskkonnatasude kujundamise põhimõtteid ning Praxise keskkonnatasude analüüsi. Meediabriif toimub Keskkonnaministeeriumi (Narva mnt 7a) III korruse nõupidamisteruumis.
Samal päeval kell 15.00 toimub samasisuline tutvustus ka Jõhvi Keskkonnaameti kontoris (Pargi 15).
Palun andke oma osalemisest teada Keskkonnaministeeriumi pressiesindajale Berit-Helena Lambile (berit-helena.lamp@envir.ee, 6262910, 53036253).

Teisipäevast, 9. septembrist kuni novembri lõpuni kolib Loodusmuuseumi näitus "Soome lahe (l)ainel" Tallinna Sadama A terminali. Näitus on pühendatud rahvusvahelisele Soome lahe aastale ning annab ülevaate Soome lahe keskkonnaseisundist minevikus ja tänapäeval, selle kultuuriloost ning elukeskkonnast.
Teisipäeval, 9. septembril algusega kell 15 toimub Valga maavalitsuse saalis Valga maakonna parkide ja puistute piiride korrigeerimise ja Valgamaa looduse üksikobjektide kaitse alla võtmise otsuste kehtetuks tunnistamise avalik arutelu. Dokumentide ja kaartidega saab tutvuda Keskkonnaameti veebilehel ( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/valga-maakonna parkide-ja-puistute-piiride-korrigeerimise-avalik-arutelu/) .

Teisipäevast neljapäevani, 9.-11. septembrini toimuvad erinevates Eesti maakondades keskkonnahariduse infopäevad. Teisipäeval toimuvad infopäevad Harjumaal, Jõgevamaal, Valgamaal ja Viljandimaal, kolmapäeval Põlvamaal ja Raplamaal ning neljapäeval Hiiumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Pärnumaal, Saaremaal ja Võrumaal. Infopäevade korraldust toetab ESF programm „Keskkonnahariduse arendamine“. (http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/keskkonnahariduse-infopaevad/)

Kolmapäeval, 10. septembril algusega kell 11 toimub Nordic Hotel Foorumi saalis „Sirius“ Euroopa Majanduspiirkonna keskkonnaprogrammi III avatud taotlusvooru info- ja partnerluspäev taotlejatele ja partneritele.

Kolmapäevast laupäevani, 10.-13. septembrini toimuvad Šveitsis Brienzis 31. raiespordi maailmameistrivõistlused. Eestit esindavasse koondisesse kuuluvad Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Sulev Tooming ja juuniorsportlane Jarro Mihkelson. Eesti meeskond on tulnud raiespordis maailmameistriks 2006. aastal.

Neljapäeval, 11. septembril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Kunda reoveepuhastusjaama uue eeltöötluse ja biogaasijaama avamisel.

Reedel, 12. septembril kell 10.00 toimub Keskkonnaameti Jõhvi kontoris (Pargi 15, Jõhvi) seminar „Riigi jäätmekava 2014-2020“, kuhu oodatakse osalema Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa omavalitsusi.

Reedel, 12. septembril avab Eesti Loodusmuuseum traditsioonilise seenenäituse, kus see kord on lähema vaatluse all punane kärbseseen. Seenenäitusel saab värskendada oma mükoloogiaalaseid teadmisi ning õppida eristama seni tundmata liike. Näituselt leiab läbisegi nii söögi- kui ka mürkseeni. Naturaalsetele seentele sekundeerib näitusel disaineri Ruth Huimerinna seeneteemaliste esemete väljapanek ”Õnneseen“. Näitus jääb avatuks 21. septembrini. Loodusmuuseum on seenenäituse ajal erandkorras avatud E-R 10.00-17.00 ja N 10.00-19.00.

Laupäeval, 13. septembril ja pühapäeval, 14. septembril kell 11.00, 13.00 ja 15.00 on kõikidel väikestel seenehuvilistel võimalik Loodusmuuseumi hoovis vaadata seeneetendust, mis räägib punasest kärbseseenest. Etendusele pääseb muuseumipiletiga.

Laupäeval, 13. septembril algusega kell 11 toimub Käsmu meremuuseumis seminar, millega tähistatakse Eesti ühe vanima merekooli 130. sünnipäeva.

Laupäeval, 6. septembril osaleb Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo Saaremaa ohutuspäeval, kus tutvustab Keskkonnainspektsiooni rolli ja keskkonnajärelevalvega seotud tegevusi.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.