Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Padar: Eesti põllumajandus elab keerulised ajad üle (2014-09-01 17:51:01)

Eesti põllumajandus on viimase kümnendiga saanud piisavalt tugevaks, et elada üle Venemaa sanktsioonidest tulenevad tagasilöögid, ütles põllumajandus­minister Ivari Padar täna Eesti Maaülikooli avaaktusel.

„20 aastat tagasi pidi meie põllumajandus kohanduma turumajandusega, 10 aastat tagasi Euroopa ühisturuga. Praegu on meie väljakutse kohanduda muutusega ja jõuda uutele turgudele,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Selleks peame toidutootmises tegutsema tõhusamalt ja enam toorainet väärindama.“

Minister Padar ütles, et kriisiolukorrad annavad alati võimaluse korraldada asju uuel ja paremal viisil. Ta lisas, et kuigi lühikeses plaanis avaldavad sanktsioonid põllumajandusettevõtetele ilmselt olulist mõju, siis pikas plaanis on põllumajandusel Eestis selge perspektiiv.

„Toiduainete kaubandus on globaalse iseloomuga, maailma rahvastik kasvab ja haritavat maad on pigem puudu. Peame oma toidutootjad lihtsalt kõige raskemast ajast üle aitama. Ka riik on siin võimaluste piires abiks,“ ütles Padar. Ta märkis, et üks selge panus on 2015. aastal avanevad uue maaelu arengukava 2014-2020 ja otsetoetuste vahendid.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 01.09.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.