Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikool ootab Teadlaste Ööl huvilisi oma teaduskeskustesse (2013-09-26 14:27:18)

Reedel, 27. septembril toimub nii Tartus kui mujal Eestis üleeuroopaline teadust populariseeriv Teadlaste Öö. Eesti Maaülikoolis on Teadlaste Öö raames kõigile huvilistele avatud õppehooned ja laborid.

Aastaid Eesti Maaülikoolis festivali vedanud Eve-Liis Abroi sõnul on järjest populaarsust koguv Teadlaste Öö lõbus ja atraktiivne sündmus nii linnarahva kui ka teadlaste endi jaoks. „Teadlased ise satuvad sellest üritusest väga suurde vaimustusse, sest ettevõtmisi, kus nad enda saavutusi ja tööd laiemale avalikkusele tutvustada saavad, ei ole just väga palju.“

Eesti Maaülikoolis on Teadlaste Öö raames kella 18-22-ni avatud õppehooned, laborid, loomakliinik ja laudad, kus toimub palju erinevaid loenguid, ekskursioone ja töötubasid. Näiteks on külastajatel võimalik teha väike reis köögis leiduvate toiduainete maailma; degusteerida, kui mitmenäoline võib olla kartul või teha tutvust kääritatud jookide imelise maailmaga; näha, millised näevad välja loomad seestpoolt või avastada, kust piim tegelikult tuleb ehk kuidas töötab lüpsirobot. Eve-Liis Abroi lisab: „Palju põnevat ootab ees ülikoolilinnakus, kuid kindlasti tasub külastada ka väljaspool Tartut asuvat mahekeskust ja katsefarmi, et näiteks näha, kuidas jõuab piim poelettidele.“

Teadlaste Öö on ülikoole, akadeemiaid, teaduskeskusi, muuseume, laboratooriume ja teisi akadeemilisi organisatsioone ühendav suurüritus. Ühe öö(päeva) jooksul toimub rohkem kui 300 linnas üle Euroopa palju erinevaid teadust ja teadlasi ühiskonnale tutvustavaid ja lähendavaid üritusi atraktiivses ja lõbusas võtmes.

Lisainfo ja täpsem kava Maaülikoolis toimuva kohta: http://www.emu.ee/teadus/teadlaste-oo-2013/.

Allikas: Eesti Maaülikooli 26.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.