Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevad on visa tulema (2006-03-15 20:27:48)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno
15. märtsil koostatud prognoos ajavahemikuks 16.-22. märtsini ütleb järgmist:

Kevad saabub pikkamööda. Praegu mõjutab meie ilma võimsa kõrgrõhkkonna lõunaosa, mistõttu päeval särab mitmel pool päike ja plusskraadid sulatavad vähehaaval lund. Öösiti aga langeb õhutemperatuur kõikjal alla nulli. Reedene ilm on vähese pilvisusega, sajuta. Nõrk tuul puhub kirdest või põhjast, hommikusest 5-12 külmakraadist saab pärastlõunaks päikese toel +3...-2 kraadi. Laupäeval hakkab kõrgrõhkkond loodesse taanduma ja Soomest läheneb madalrõhulohk. Ilm on vähe või vahelduvalt pilves, püsides veel olulise sajuta. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse püsides öösel nõrk, kuid tugevnedes päeva jooksul 3–7, puhanguti kuni 10 m/s. Öösel tuleb 5–11 kraadi külma, päeval jääb temperatuur -2...+2 kraadi vahele. Laupäeva õhtul alates Põhja-Eestist pilvisus tiheneb, hilisõhtul ja ööl vastu pühapäeva hakkab sadama lund ning tuiskama. Edelatuule puhangud ulatuvad 13 m/s, külma on 1...5 kraadi. Pühapäeva päev on pilvine ja mitmel pool sajab lund või lörtsi, võib tuisata. Edelatuule kiirus on kuni 11 m/s, õhutemperatuur jääb -2...+2 kraadi vahele. Esmaspäevaks pöördub tuul läände, nõrgenedes 3–7 meetrini sekundis. Taevas on pilves selgimistega, mitmel pool sajab lund. Öösel tuleb 4–8 ja päeval 2-6 kraadi külma.Teisipäeval ja kolmapäeval on oodata vahelduva pilvisusega ilma, kohati sajab kerget lund. Tuul pöördub lõunasse ning kagusse, puhudes 2...6 m/s. Öösiti on 7–13 ja päevasel ajal 2–6 kraadi külma.

 

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame -3 kraadist saartel kuni -5 kraadini Ida-Eestis, mis on 2-3 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 10 millimeetrist saartel 15 millimeetrini Ida-Eestis, see ületab pikaajalist normi kahekordselt.“ 


Pikemad ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli ning Berliini Vabaülikooli statistilise prognoosi põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Ennustust tasub vaadata üsna tihti
, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.