Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeeriumis avati näitus “Universumi lollikene” (2006-03-03 20:04:20)


Reþissöör ja maalikunstnik Mati Kütt avas reedel, 3. märtsil Põllumajandusministeeriumis isiknäituse “UNIVERSUMI LOLLIKENE”.

Näitusel on vaatamiseks välja pandud 16 Mati Küti värskeimat õlimaali, mis on valminud 2003.–2006. aastani. Näitus on esimene maalikunstinäitus Põllumajandusministeeriumis.

Mati Kütt sündis 4. aprillil 1947. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Viljandi Keskkooli ja õppinud Tallinna Tehnikaülikooli energeetikateaduskonnas. Maalimist tudeeris Mati Kütt Juhan Muksi stuudios Viljandis. 1974.-1994. aastani töötas Mati Kütt Tallinnfilmi stuudios Joonisfilm ning aastatel 1994-1995 stuudios Eesti Joonisfilm. Aastatel 2001-2002 töötas Mati Kütt Ameerika Ühendriikides Colorados liikumise õpetuse ja eksperimentaalse animatsiooni õppejõuna. Samuti on Mati Kütt teinud välismaistele firmadele reklaamfilme.

Oma maalidega on Mati Kütt osalenud rohkem kui 40. karikatuurivõistlustel ja ühisnäitustel Tallinnas, Skopjes, Gabrovos, Riias, Anconas, Tokyos, Knokke-Heist’s, Marosticas, Fredrikstadis jne.

Mati Kütti tuntumad filmid on “Monument” (1981), “Labürint” (1989), “Sprott võtmas päikest” (1992), “Põrandaalune” (1998),  “Nööbi odüsseia” (2002). Kõik filmid on saanud rahvusvahelist tunnustust ning võitnud tähtsaid auhindu. Lähiajal esilinastub ka Mati Kütti uus animafilm “Une-Mati”.

Mati Kütt kuulub Eesti Maalijate Liitu, Eesti Kunstnike Liitu ja Eesti Kinoliitu.

Kuna tegemist on ministeeriumiga, mis on kinnine asutus, siis näituse külastamine toimub kooskõlastatult Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonnaga telefonil 625 6183.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.