Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PÕLLUMAJANDUSAMET (end. TAIMETOODANGU INSPEKTSIOON)
Reg.kood:70000071
Aadress:Teaduse 2, 75501 Saku
Maakond:Harjumaa
Telefon:671 2602
Faks:671 2604
E-Mail:pma@pma.agri.ee
Koduleht:http://www.pma.agri.ee/index.php?main=1
Tegevusalad:

Põllumajandusamet on 1. jaanuaril 2010. aastal tööd alustanud ühendasutus, kuhu on koondatud piirkondlike maaparandusbüroode, Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo ning Taimetoodangu Inspektsiooni ülesanded.

 

Milleks on vaja põllumajandusametit?

Riiklikku järelevalvet on õigus teostada valitsusasutusel, milleks on ametid ja inspektsioonid. Täna teostavad järelevalvet riigiasutustena piirkondlikud maaparandusbürood ja Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo. See ei ole aga seaduspärane ning seetõttu otsustas põllumajandusministeerium ühendada Taimetoodangu Inspektsiooni, piirkondlikud maaparandusbürood ning Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo ühtseks valitsusasutuseks.

Miks ei loodud uut valitsusasutust, vaid liideti olemasolevad Taimetoodangu Inspektsiooniga?

Uue  valitsusasutuse loomine ei ole otstarbekaks ning seetõttu otsustati olemasolevad asutused liita.
 
Kas maakondlikud keskused jäävad alles? Igas maakonnas saab olema üks keskus ehk põllumajandusmaja.
 
Millised positiivsed küljed kaasnevad põllumajandusameti loomisega?

Inimese teenindamine muutub lihtsamaks. Teenuse saab kätte ühest asutusest, mitte ei pea käima eraldi mitme asutuse vahet. Teenuse ja spetsialistide koondumisega ühte kohta, paraneb ka teenuse kvaliteet ja kättesaadavus, samuti muutub asjaajamine kiiremaks.


Põllumajandusameti loomisega kaasneb halduskulude kokkuhoid. See tähendab, et inimesed viiakse füüsiliselt kokku ühte asutusse, ühtselt hakatakse haldama tugiteenuseid, samuti põllumajandusameti valduses olevat riigivara ja vahendeid, korraldatakse ühtselt riigihankeid, tehakse eelarve- ja finantskontrolli, raamatupidamist, personalitööd jms.

Ülesanded senise Taimetoodangu Inspektsiooni valdkonnas:
Taimetoodangu riiklik kontroll ja järelevalve tootmise, sisseveo ja turustamise osas: seemned, taimne paljundusmaterjal, taimsed saadused, söödad, väetised, taimekaitsevahendid; sortide registreerimine ja sordikaitse; taimekaitsevahendite ja väetiste registreerimine; seemnete ja taimse paljundusmaterjali sertifitseerimine; aiandustoodete vastavus kvaliteedinõuetele.
 
Õppepäevad; koolitus; seminarid; täiendõpe; nõustamine


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.